Foci

2014.08.16. 19:50

Megyei II.: Jó ütemű gólok, az ajkaiak könnyedén nyertek

Ajka - A másodosztályú futball bajnokságban remekül rajtol az újjáépített ajkai alakulat: a jó erőkből álló Sopront győzték le.

Novothny Ottó

FC Ajka - Sopron 3:1 (2:1)

Ajka, 300 néző. V.: Kovács (Kovács, Vígh-Tarsoly). Ajka: Jánosa - Mogyorósi, Asztalos, Zámbó, Gunther - Csordás Sz., Lattenstein (Horváth V. 68.), Weitner - Szabó Zs. (Matetits 79.), Sowunmi, Major (Mihalecz 86.). Edző: Klement István. Sopron: Halasi - Fazakas, Baranyai, Jovetic, Nagy - Horváth A., Pintér, Deme (Csábi 77.) - Kovács, Horváth P. (Erdélyi 54.), Eszlátyi (Szabó L. 62.). Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Major 11., Sowunmi 27., Eszlátyi (11-es) 42., Szabó Zs. 51. perc.

Kiállítva: Fazakas 63. perc.

 

A 4. percben Kovács verte meg a védőket, ám Jánosa a kaputól hat méterre vetődve lelopta a lábáról a labdát. A Sopron volt aktívabb, mégis a 11. percben egy előrevágott labdánál Fazakas ügyetlenül mozdult, Major pedig okosan a kapuba lőtt, 1:0. Érdekes volt a meccs, hiszen a vendégek támadtak, a házigazdák pedig veszélyeztettek. A félidő felénél Sowunmi lövését Halasi dadogva védte. A 27. percben Sowunmi óriásit küzdött az alapvonalnál, két védőt lerázott magáról, beadását Csordás Sz. vágta kapura, Halasi felfelé ütötte, a berobbanó Sowunmi pedig a kapuba pöckölt, 2:0. A soproniak tovább rohamoztak, a 32. percben Horváth közeli sarkazását leste le Jánosa. Négy perccel a lefújás előtt az előreívelést Kovács megtolta, Mogyorósi pedig összekoccantotta a bokáját. A 42. percben a 11-est Eszlátyi rúgta kapuba, 2:1. Szünet után a soproniak nagy lendülettel kezdtek, de az 51. percben lehűtötték őket a remekül játszó házigazdák: szép támadás végén Gunther ugratta ki Sowunmit, aki önzetlenül Szabó Zs-hez passzolt, aki szépen a hálóba lőtt, 3:1. A vendégek nem adták fel, ám a 66. percben Fazakas második sárgájával emberhátrányba kerültek. A forgatókönyv pedig nem változott: a soproniak igyekeztek, a nyugodtan adogató ajkaiak pedig gólhelyzeteket dolgoztak ki. Például a 71. percben Szabó Zs-ről egy lövés Major elé pattant, aki öt méterről a kapu fölé bombázott. Öt perccel a lefújás előtt Weitner szabadrúgását a léc alól tolta ki Halasi.

Az átalakított, megfiatalított FC Ajka bemutatkozását a szakvezetők és a játékosok is izgalommal várták. A hazaiak minden előzetes félelmet cáfolva kitűnően játszottak és remek meccsen szerezték meg a három pontot.

Klement István: Rendkívül fontos volt az első bajnoki mérkőzésünk, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy új csapatot építünk. Ez volt a társaság első igazi értékmérő összecsapása és csak gratulálni tudok a fiúknak, akik remekül küzdöttek és jól is játszottak. Supka Attila: Ez a három pont a meccs elején ment el. Gyorsan gólt kaptunk, utána pedig hiába hajtottunk egyéni hibákból ismét kaptunk egyet. Utána visszajöttünk, de a harmadik találat már sok volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!