Foci

2014.08.13. 08:35

Megyei I.: a csapatok izgatottan várják a nyitányt

Hétvégén megkezdődik a labdarúgó Veszprém megyei első osztály 2014/2015-ös szezonja. A mezőny ugyanaz, a csapatok viszont átalakultak. Igazolások és várakozások, 1. rész.

Horváth Gábor

Alsóörs

A Balaton-partiak az előző idényben épp a mezőny közepén végeztek. A korábbi teljesítményen a csapat javítani szeretne, de az előjelek alapján nem lesz könnyű dolga.

Sipos Tamás edző: – Felemásan alakult a felkészülésünk. A pályánkat nem tudtuk használni, heti egyszer Veszprémben tréningeztünk, emellett edzőmeccseink voltak rendszeresen. A nyári munkahelyi elfoglaltságok miatt nem volt túl nagy a létszám, ráadásul meg is fogyatkoztunk. Vannak távozók, Finta Péter játéka pedig még kérdéses. Igyekszünk fiatalokat beépíteni az együttesbe. Nem könnyű a helyzetünk.

Távozott: Huber Gergő, Vajai Szabolcs (az őszi félévet biztosan kihagyja).

Érkezett: -.

Célkitűzés: a középmezőny.

 

Fűzfői AK

A fűzfőiek mindig nagy becsvággyal indulnak neki az idénynek. Tavaly jó ki csapatuk volt, amit a megszerzett bronzérem is remekül bizonyít.

Horváth Ferenc edző: – Felkészülten várjuk a rajtot, elvégeztük azt, amit terveztünk. Mindenképpen szeretnénk ebben a szezonban is a dobogón zárni. Szerencsések vagyunk, mert támogatónknak köszönhetően a hátterünk teljesen biztosított, így minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk.

Távozott: Magyari Gábor.

Érkezett: Pallaga István, Kádár Renátó, Varga Dávid.

Célkitűzés: a dobogó.

 

Úrkút SK

A tavalyi aranyérmes és az azelőtti négy szezon bajnoka minden bizonnyal most is a meghatározó együttesek közé tartozik majd. Fogalmazhatunk úgy, hogy aki első akar lenni, annak elsősorban ezt a csapatot kell legyűrnie. Nem lesz könnyű feladat. Legfőképpen azért, mert az egyesületnél továbbra is a bevált recepten ne változtass elv alapján dolgoznak.

Vágfalvi Norbert elnök, edző: – Optimális, szokásos volt a nyári felkészülés menete. Három hét érdemi munkát végeztünk és öt előkészületi meccset játszottunk. Csapatunk hasonló a tavalyihoz, bizakodva várjuk a bajnoki rajtot. A mag együtt maradt, a fiatalok terveink szerint többet szerepelnek majd. Az ifjúsági együttesből Vathy Balázs és Oszkó Dániel csatlakozott a felnőtt kerethez.

Távozott: Marosvölgyi Tamás, Orbán András, Magyar Patrik.

Érkezett: -.

Célkitűzés: 1-6. hely.

 

Péti MTE

A pétfürdőiek szintén az élmezőnyhöz tartoztak az elmúlt időszakban és a várakozások szerint ez most sem lesz másként.

Pintér Csaba edző: – Úgy gondolom, jó ritmusban készültünk. Ahhoz képest, hogy nyáron mindig nehezebb elvégezni a munkát, azt mondhatom, hogy jól sikerült az elmúlt időszak. Meglátjuk, a bajnokikon majd minden eldől. Örülök, hogy sok az ügyes fiatal, őket megpróbáljuk beépíteni az együttesbe.

Távozott: Kiss Csaba (abbahagyta).

Érkezett: -.

 

Csetény

Csetényben remek kis garnitúra állt össze, amit a bajnoki (ezüstérem) és a kupaeredmények (megyei aranyérem) egyaránt bizonyítanak. Az új idényben viszont nem várt nehézségekkel kell megküzdenie az egyesületnek.

Nagy László edző: – Nehéz szavakat találni egy olyan felkészülésre, ami úgy indult, hogy minden „happy", és egy következő szintre léphetünk. Majd kiderült, hogy a játékosok a szélrózsa minden irányába mennek, valaki külső segítséggel, mások pedig úgy gondolták volt egy jó évük és éppen elég az életükhöz, vagy abbahagyták. Egy-két egyesület például egészen addig nem becsülte meg a játékosát amíg nála játszott, most, hogy felépítettük azonnal vissza akarja csábítani különböző „eszközökkel", mivel nem gondoltak arra, hogy tőlük is eligazolhatnak akár az utolsó pillanatban is kedvezőbb „feltételek" reményében. Amíg mi kisebb egyesületek megdolgozunk azért, hogy legalább megyei első osztályú labdarúgókat próbáljunk kinevelni, addig más klubok azt hiszik pénzzel megoldhatnak mindent. Próbálunk építkezni, amihez minden feltétel adott, de ebben az „Unfair Play" világban nagyon nehéz. Az elejéről kezdtünk mindent ahogy azt másfél évvel ezelőtt is tettük. Amit várok, az egy megalkuvást nem tűrő harcos csapat, aki azért a kreativitással sem áll hadilábon.

Távozott: Nagy Richárd, Veinperl Kristóf, Rummel Milán, Fodor Szilveszter, Koller Péter.

Érkezett: Primus Márk, Donát Máté, Bierbauer Dániel, Csizmadia Dávid, Gazdig Bence.

 

Az elnök marad az úrkúti kispadon

A megye I-es mezőny újkori történetének legmeghatározóbb tagja az Úrkút SK, amely az előző idényben sorozatban ötödik bajnoki címét aratta. Tette ezt úgy, hogy szezon közben edzőt váltott, Fördős József helyére a volt tréner, a klub elnöke, Vágfalvi Norbert ült le. A terv az volt, nyártól új szakember irányítja a csapatot, ám úgy döntöttek, mégis az egyesület vezetője marad a kispadon. A változás annyi, hogy Vágfalvi munkáját a csapat egyik legrutinosabb tagja, Márton Gábor segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!