Foci

2014.12.09. 16:05

Megyei foci: Nyolc őszi bajnokot avattak

Veszprém - Mindegyik bajnokságban lezárult a 2014/2015-ös szezon első féléve a megyei labdarúgásban. Képriportunkkal és rövid írásunkkal a nyolc őszi bajnok elmúlt félévét foglaljuk össze.

Horváth Gábor

A legmagasabb ligában, a megyei első osztályban egyáltalán nem meglepetés az Úrkút (11 siker, három döntetlen, két vereség) első helye. Még akkor sem, ha a címvédőt az Öskü sokáig szorongatta. A legnagyobb riválisát idegenben két vállra fektető listavezetőnek ugyanakkor a folytatásban sem lesz könnyű dolga, az ösküiek lemaradása csak két pont, és az élmezőny többi csapata sem áll rosszul. A vetélytársak évek óta készülnek letaszítani a trónról az úrkútiakat, de az utóbbi időben egy alakulat sem tudott tartósan jó formát mutatni. Tavasszal valószínűleg újra nekifutnak az érintettek, az első hat helyezett eséllyel pályázik a dobogó bármelyik fokára.

A megye I-ben listavezető úrkútiakat (Czaha Dániel) régóta szeretnék elgáncsolni a vetélytársak.

A megye II-ben a Dudar SE lett az őszi bajnok. Az együttes nyolc sikerrel, valamint két-két döntetlennel és vereséggel zárta az első félévet. Ebben a pontvadászatban óriási a harc a helyezésekért: Az első öt helyezett mind csak egy-egy ponttal tudja megelőzni a mögötte álló alakulatot, a Dudar után Pápateszér, Szentantalfa, Ősi, és Csopak a sorrend. A hatodik Csabrendek SE és a hetedik Nemesszalók SE egyaránt 21 egységgel rendelkezik, és a mezőny többi része is igen sűrű.

A tavalyi ezüstérmes Vanyola (megye III, észak) csak egyszer kapott ki ősszel.

A megye III északi csoportjának éllovasa, a Vanyola, csak egyszer kapott ki ősszel, a második pozícióban tanyázó Bakonytamási tudta két vállra fektetni. A két együttes között csupán egy pont a különbség. A harmadik Nemesgörzsöny és a negyedik Somló pedig ugyanannyi egységgel rendelkezik.

A Várpalotai BSK (fekete-fehér csíkosban Hardi Róbert) szoros küzdelemben vezet a megye IV keleti csoportjában.

A déli csoportban a Dörögd–Halimba a befutó, legalábbis egyelőre. A mezőnyben ugyanis több veszélyes vetélytárs is akad: a listavezető mögött egy ponttal van lemaradva a Badacsonytomaj, amelyet egy pont különbséggel követ a Balatonszepezd, kettővel a Révfülöp és néggyel a Balatonederics.

A labdarúgó negyedik vonal északi csoportjában a Kéttornyúlak előnye a fentiekhez képest jelentősnek tűnik, az első helyezett hét ponttal előzi meg a Borsosgyőri ISE és nyolccal a Pápai ELC csapatát.

A dörgicseiek a negyedik vonal déli csoportjában állnak az élen.

A megye IV középcsoportjában 28 szerzett ponttal az Apácatorna az őszi bajnok. Az éllovas nyakában lohol a Kolontár, amely eddig 27 egységet gyűjtött. A harmadik helyen a huszonhárom pontos Csögle SE áll.

A Dudar a megye II-ben, a Dörögd–Halimba (legalul, sárga) a megye III déli csoportjában éllovas. Fotók: Penovác, Stiger, Zwicker

A keleti mezőnyben a Várpalotai BSK vezet. Eggyel több (nyolc) győzelmének köszönhetően, ugyanis a Bakonybél ugyanannyi ponttal áll, és még a gólkülönbsége is jobb a második helyezettnek.

A Hajmáskér minimális (egy pont) távolságból követi a duót, sőt, a negyedik Felsőörs és az ötödik Nagyesztergár sincs nagyon lemaradva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!