Foci

2015.01.09. 10:14

Megyefoci: vasárnap rajtol a Téli-kupa felkészülési sorozat

Megyei körkép – A mostani a második tél, amikor a megyei labdarúgócsapatok szervezett, minőségi körülmények között játszhatják felkészülési mérkőzéseiket. A Téli-kupa vasárnap érdekes párosításokkal rajtol.

Horváth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága második alkalommal írta ki a Téli-kupát, amely tavaly sikert aratott.

Nem csoda, hiszen olyan csapatok gyakorolhat hétvégéről-hétvégére szervezett és nem mellesleg minőségi körülmények között, amelyeknek minden téli szünetben gondot okozott edzőmérkőzéseik lebonyolítása. A Téli-kupát idén is öt helyszínen, öt műfüves pályán rendezik meg.

A február 21-ig tartó sorozaton harmincnégy együttes vesz részt.

– Nem volt kérdés, hogy idén is megrendezzük a népszerű kupát, amelynek szervezésében igyekeztünk hasznosítani a tavalyi tapasztalatokat – nyilatkozta a Naplónak Csik Ferenc Veszprém megyei igazgató, aki elmondta: ez egy meghívásos torna. Először a megyei első osztályú csapatoknak kínálták fel a részvétel jogát, majd fokozatosan haladtak lejjebb a létszám betöltéséig.

Az Ugod (zöld mezben elöl Hegyi Roland) és az Ajka Kristály idén is résztvevője a Téli-kupának
Fotó: Penovác Károly

A kupának ezúttal is az ajkai, balatonfüredi, pétfürdői, pápai, és veszprémi műfüves pályák adnak otthont.

A mostani kiírásban minden egyesület csak egy csapatot szerepeltethet, tavaly ugyanis ennek ellenkezőjéből adódtak gondok.

A szurkolóknak is érdemes lesz a mérkőzésekre kilátogatni, hiszen érdekes párosítások is akadnak bőven, ráadásul az edzők bevethetik a próbajátékosokat is. Ezt előre kell jelezniük.

– A Téli-kupán csoportonként hirdetünk győztest, az első helyezettek serleget és jutalmat kapnak – tette hozzá Csik Ferenc, aki megjegyezte: a sorozat a játékvezetők számára is remek felkészülési lehetőség.

A mezőnyben idén is szerepel az FC Ajka és a Veszprém FC USE egy-egy utánpótláscsapata.

A kupa első fordulójának programja

Ajka, vasárnap, 10.00: Ajka Kristály–Dörögd-Halimba, 12.00: Csabrendek–Magyarpolány. (Az Úrkút–FC Ajka mérkőzést január 21-én rendezik, résztvevő még: Sümeg). Balatonfüred, vasárnap, 9.00: Balatonalmádi–Csopak, 11.00: Fűzfő–B.-tomaj, 13.00: Tótvázsony–Nemesvámos, résztvevő még: Alsóörs. Pápa, vasárnap, 9.00: Devecser–PELC, 11.00: Pápateszér–Somló, 13.00: Csót–Kolontár, résztvevő még: Ugod. Veszprém, vasárnap, 9.30: Gyulafirátót–Márkó, 11.30: Csetény– Apácatorna, 13.30: VFC USE–Dudar, résztvevő még: Herend. Pétfürdőn a jövő hétvégén indul a küzdelem a Pét, az Ősi, a Várpalota, a Hajmáskér, az Öskü és a Peremarton részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!