Foci

2015.03.04. 12:30

Megye I.: A címvédő Úrkút kapitánya súlyos sérülést szenvedett

Devecser, Öskü, Úrkút - Az első két helyezettnél mindössze egy-egy játékos érkezett és távozott a bajnoki szünetben, s a harmadik Devecsernél sem volt nagy mozgás. A labdarúgó megye I tavaszi beharangozója, 1. rész.

Horváth Gábor

Mindenki tudja, de senki nem mondja (mindannyian szerényen nyilatkoznak): a következő hónapokban kőkemény harc várható a labdarúgó megyei első osztályban. Az élmezőny ugyanis rég nem látott sűrűséget mutat, igaz, az Úrkút SK idén is kitűnni látszik, elég egy-egy apró botlás, s több csapat máris a címvédő nyakán liheghet. Amennyiben az úrkútiak ismét révbe érnek, a klub sorozatban hatodik (!) bajnoki címét söpörheti be.

Úrkút (1., 36 pont)

Vágfalvi Norbert edző: – Nem mondanám jónak a téli felkészülésünket, inkább felemásan sikerült. Nehezen jöttünk össze, Ajkára kellett járnunk edzeni, és a Téli-kupán is voltak létszámgondjaink. Hiányzások, betegségek, sérülések nehezítették a munkánkat. Sajnos Pernesz Zoltán csapatkapitány komoly sérülést szenvedett és az ő pótlása nehéz feladat. Kemény tavasz elé nézünk, de azért bizakodva várjuk a rajtot. Amennyiben a csapat képes lesz kihozni azt, ami benne van, érem nélkül biztosan nem maradunk.

Távozott: Klespitz Dávid. Érkezett: Garai Péter. Célkitűzés: 1-3. hely.

Öskü (2., 34)

Fekete István edző: – Örülök, hogy sok edzőmeccset tudtunk játszani, hiszen a pályánkat építik, így kevés helyünk maradt gyakorolni. A tavaszi bajnoki találkozókat mind idegenben játsszuk, a tervünk az, hogy ameddig tudjuk, tartjuk a lépést az élcsapatokkal. Nem lesz egyszerű, de igyekszünk tapadni. Elsősorban a rangadókon múlik majd, hogy ez mennyire lesz sikeres. Szeretnénk a dobogóra odaérni, tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen.

Távozott: Balogh Ádám. Érkezett: Horváth László. Célkitűzés: 1-3. hely.

Devecser (3., 30)

Cserna Róbert edző: – Ajkán edzettünk műfüvön, a körülmények kifogástalanok voltak. Az edzéslátogatottság ugyan olykor hagyott némi kívánnivalót maga után, sok megye I-es edző örülne, ha rendszeresen annyi játékossal dolgozhatna, mint én. Az eltervezett munkát el tudtuk végezni. Erősek vagyunk, elválik, hogy ezt mennyire tudjuk megmutatni a tavaszi idényben. Szeretnénk a dobogón maradni. Orbán András sajnos sérülés miatt hosszú időre kidőlt a sorból.

Távozott: Csepregi András. Érkezett: Kádár Balázs, Csík Zsolt. Célkitűzés: 1-3. hely.

Csak a Devecser játszik otthon

Mint ismeretes, a megye I-es tavaszi rajt egy hetet tolódott, ugyanis néhány csapat jelezte, pályája nem alkalmas a játékra. Ennek aztán volt, aki örült, s bőven akadt, aki nem. Az idei küzdelem így március 14-én kezdődik. A 18. fordulóban az első három közül csak a Devecser szerepel hazai környezetben, a Herendet fogadja. Az Úrkút Sümegre, az Öskü az Ajka Kristály otthonába látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!