Foci

2014.09.24. 15:30

Major gólja juttatta tovább az FC Ajkát

Ajka - Ráadásban szerzett góllal jutott tovább az FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupában. A csapat szerdán a szintén NB II-es Soroksárt győzte le az országos főtábla harmadik fordulójában.

Munkatársainktól

FC Ajka -Soroksár

2:1 (0:1)

Ajka, 150 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Jánosa - Mogyorósi, Köles, Pákai, Gunther, Horváth (Asztalos, 67.), Csordás Sz., Varga (Mihalecz, 46.), Matetits (Zámbó, 81.), Csordás S., Major. Edző: Klement István. Soroksár: Rácz - Simita, Pandur, Farkas, Tóbiás, Lannert, Pintér, Balaskó, Kincses (Lovrencsics, 52.), Nyilas, Péter (Szabó, 62.). Edző: Varga Attila.

Közvetlenül a kezdés után, az első percben Jánosának kellett bravúrral kivetődnie és mentenie Nyilas elől. A harmadik percben Major került gólhelyzetbe, de nem a kapura lövést választotta, az átadása pedig pontatlan volt.

A 10. percben Csordás Simon húszméteres lövését védte jó érzékkel Rácz. A 14. és 19. percben Kincses adott munkát Jánosának, a hazaiak hálóőre mindkét alkalommal remekül hárított.

A 22. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Jobboldali beadás után Nyilas teljesen tisztán a bal kapufára fejelt, a kipattanót az ugyancsak egyedül álló Péter a kapu közepébe helyezte, 0:1.

A középkezdés után Matettits centikkel lőtt a léc fölé 16 méterről. A 28. percben Matetits került helyzetbe, 14 méterről a kivetődő Ráczba lőtt. A félidő hátralévő részében a két 16-os között folyt a játék.

Szünet után gyorsan sikerült az egyenlítés. A 49. percben Gunther baloldali szögletét Pákai 11 méterről fejelte a kapu bal oldalába, 1:1.

Tíz-tizenkét percnyi visszafogott játék után Mihalecz átadásával Horváth került helyzetbe, Rácz azonban bravúrral mentett. A másik oldalon három perccel később Nyilas és Jánosa párharcából utóbbi került ki győztesen, bravúrral hárította a 14 méteres lövést.

A 74. percben Mihalecz húzott el a jobb oldalon, beadása a kaputól egy méterre suhant el Major előtt. A 79. percben a csereként beállt Szabó lőtt a jobb kapufa mellé 18 méterről. Egy perccel később ugyancsak 18 méterről Pintér lőtt a léc fölé. A 82. percben Mihalecz kapott remek indítást, 15 méterről Rácz fölött át akarta emelni a labdát, a hálóőr azonban bravúros mozdulattal hárított.

A 86. percben Asztalos egy csel után 14 méterről lőtt a bal kapufa mellé. A másik oldalon Pintér lövését öklözte a mezőnybe Jánosa. A 89. percben Nyilas került helyzetbe, Jánosa bravúrral hárította 14 méteres lövését.

A 91. percben Zámbó előreívelt labdáját Mihalecz lefejelte, Major jó ütemben érkezett és a kapu jobb oldalába lőtt, 2:1.

Jó iramú, változatos mérkőzésen mindkét oldalon sok helyzet maradt ki. A második félidőben nyújtott játékával megérdemelten jutott a legjobb 16 közé az FC Ajka.

Klement István: Változatos mérkőzés volt. Gratulálok a srácoknak a második félidőben nyújtott lelkes játékukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!