Foci

2014.11.29. 16:59

Az éllovas kiütötte a Lombard Pápát

Pápa - Nagy verést kapott a labdarúgó NB I 16. fordulójában a Lombard Pápa a listavezető Videotontól szombaton délután. A bajnoki cím legfőbb várományosai ötgólos sikerrel távoztak a Perutz Stadionból.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Videoton 0:5 (0:3)

Perutz Stadion, 500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják, Buzás).

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Florean, Nagy T., Coroian, Sluka, Kenesei – Popin. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Álvarez, Sándor, Kovács I., Trebotic, Gyurcsó – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Csere: Coroian helyett Király a 6., Florean helyett Schmid a 46., Popin helyett Benkő a 76., illetve Gyurcsó helyett Feczesin és Kovács I. helyett Kleinheisler egyaránt a 64., valamint Sándor helyett Caneira a 76. percben.

Gólszerző: Nikolics a 9. és a 15., Gyurcsó a 44., Stopira az 59., valamint Feczesin a 69. percben.

Sárga lap: Popin a 17., Frizoni a 66., Kenesei a 91., illetve Trebotic a 40. percben.

 

Nem indult jól a találkozó a hazaiak számára, ugyanis a 4. percben Juhász kíméletlen becsúszását követően Coroian nem tudta folytatni a játékot, sérülés miatt le kellett cserélni a román légióst. A 9. percben Stopira remek előkészítése után Nikolics Nemanja jobbról, 12 méterről gyönyörű mozdulattal a kapu bal felső sarkába emelt, 0:1.

A magyar válogatott csatára a 15. percben megduplázta saját, illetve csapata góljainak számát: az első lövését Szűcs még kiütötte, azonban a kipattanó visszakerült a vendégek támadójához, és Nikolics ballal a kapu jobb alsó sarkába tekert 13 méterről, 0:2.

A folytatásban továbbra is egykapuzott az éllovas Videoton, míg a Lombardnak nem sikerült helyzetet kialakítania. A 44. percben végleg eldőlt a három pont sorsa, miután Gyurcsó Ádám balról, 17 méteres szabadrúgásból a léc alá, a jobb felső sarokba zúdította a labdát, 0:3.

A 48. minutumban Nikolics passzával Álvarez egyedül törhetett kapura, majd 13 méterről megpróbálta átpörgetni a játékszert a kifutó Szűcs fölött, azonban a rutinos hálóőr résen volt és hárított.

Az 58. percben Kenesei bal oldali beadását Popin a hálóba fejelte, ám a játékvezető les címén – tévesen – érvénytelenítette a találatot. Az ellentámadásból Nikolics eltalálta a jobb kapufát, majd Stopira a tizenhatos bal sarkának környékéről megeresztett egy nem túl veszélyes lövést, amibe Szűcs rossz mozdulattal ért bele, így a kapuba perdült a labda az 59. percben, 0:4.

A 69. percben Álvarez távoli szabadrúgása a vetődő pápai kapusról kipattant, Feczesin Róbert pedig becsúszva, néhány lépésről a hálóba passzolt, 0:5.

A hátralévő időben még Szűcs megfogta Feczesin ajtó-ablak ziccerét, valamint Csizmadia lesről bevette Calatayud kapuját, ám az eredmény már nem változott. Összességében nagyon sima, kiütéses sikert aratott Pápán a jóval esélyesebb, a bajnoki cím felé robogó Videoton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!