Foci

2014.09.21. 13:35

NB II: Két ajkai gól és egy pont

Ajka - Fordulatos és küzdelmes mérkőzésen 2:2-es döntetlent játszott az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapata a Siófokkal.

Munkatársunktól

FC Ajka _BFC Siófok
2:2 (1:1)

Ajka, 400 néző. V.: Zierkelbach (Hofbauer, Kepe). FC Ajka: Tulipán - Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó (Gunther 69.) - Varga, Weitner (Németh 46.), Lattenstein (Kalász 60.), Szabó - Sowunmi, Major. Edző: Klement István. BFC Siófok: Tajti - Gárdos, Szilvási (Futó 52.), Baranyai, Gubicza - Peszmeg, Fülöp, Ivancsics - Kirchner (Horváth B. 78.), Daru (Kozma 73.), Papp. Edző: Horváth Károly.

Gólszerző: Szabó (40.), Sowunmi (48.), ill. Daru (14.), Asztalos (öngól, 54.).

Sárga lap: Szabó a 44., Zámbó a 62., Varga a 69., Mogyorósi a 88., ill. Szilvási a 47. percben.

A 14. percben Zámbó nem tudta elfejelni a keresztbe lőtt labdát, Kirchner egészen az alapvonalig vezette a játékszert, majd visszagurított Daru elé, aki közvetlen közelről az üres kapuba gurított, 0:1.

A 40. percben Varga jobb oldali szöglete után Szabó tizenegy méterről a bal alsó sarokba bombázott, 1:1.

A szünet után a 48. percben Sowunmi két csellel betört a tizenhatoson belülre, Szilvási csak visszahúzni tudta, 11-es. A büntetőt Sowunmi magabiztosan értékesítette, 2:1.

Az 55. percben az ajkai védők és a kapus nem értették meg egymást, a labda végül Asztalos hátáról jutott a gólvonal mögé az asszisztens szerint, 2:2.

Az első félidőben az FC Ajka dolgozott ki több helyzetet. A második játékrészben a vendégeknek volt több lehetőségük, így igazságos pontosztozkodás született.

Klement István: - Az első tizenöt percben megnyerhettük volna a mérkőzést, utána csak szenvedtünk. Úgy tűnik, a szerdai Ligakupa-mérkőzés sokat kivett belőlünk.

Horváth Károly: - Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen Ajkán hagytunk két pontot, bár az egynek is örülünk. A második félidőben óriási helyzeteket rontottunk el, ezeket gólokra kellett volna váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!