Foci

2015.04.16. 10:44

Kemény összecsapás előtt áll az FC Ajka futballcsapata

Ajka - Csak a győzelem elfogadható a bennmaradásért harcoló FC Ajkánál, amely szombaton ismét hazai pályára lép.

Horváth Gábor

A Szolnok együttesét fogadja szombaton (17.00) az FC Ajka a labdarúgó NB II 24. fordulójában.

A bakonyiak az előző körben értékes döntetlent (0:0) értek el a bajnoki címért harcoló Békéscsaba otthonában, de a bennmaradás kivívásához három pontokra van szüksége a 14. helyen álló csapatnak.

Az ajkaiaknak (zöld mezben Csordás Szabolcs) foggal-körömmel kell küzdeniük a bennmaradásért. Fotó: Penovác Károly

– A békéscsabai meccs előtt arról beszéltünk, hogy elkelne már egy bravúr, hiszen mindenki teszi a dolgát, a srácok remek munkát végeznek az edzéseken. Tudtuk, hogy nem szabad területet hagynunk vetélytársunknak, amely aztán nem is volt képes kibontakozni. A labda ugyan többet volt náluk, de megvolt a lehetőségünk arra, hogy bravúrt arassunk. Nem sikerült nyerni, de nagy szó, hogy nem kaptunk gólt, ezt utoljára tavaly novemberben, a Soroksár ellen tudtuk elmondani magunkról – fogalmazott Jákli Péter. Az FC Ajka szakvezetője hangsúlyozta: helyzetükből fakadóan hazai pályán csak a győzelem az elfogadható.

– A Szolnok, úgy tűnik, kiszállt a bajnoki címért zajló harcból, ettől függetlenül erős, masszív csapatról van szó. Fel kell vennünk a kesztyűt, nem lesz könnyű dominálni a találkozón.

A szolnokiak a múlt héten hazai pályán szenvedtek vereséget (0:1) a sereghajtó Balmazújváros ellen.

– Nem szabad ebből az eredményből kiindulnunk, láttam a mérkőzést, a Szolnok rengeteg helyzetet dolgozott ki, ám mindet elpuskázta – figyelmeztetett a szakember, aki elmondta: Pákai, Gunther és Mihalecz mellé a héten Császár is felkerült a sérültek listájára, míg az előző fordulóban kiállított Nagy eltiltását tölti majd szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!