Foci

2014.07.25. 14:15

Az Almádi, az Alsóörs és a Tapolca szezonja

A labdarúgó megye I 2013/2014-es szezonjában a Balatonalmádi, az Alsóörs és a Tapolca is tisztességgel helytállt. Mind a három csapatban több erő és lehetőség van, s ezt a folytatásban igyekeznek is bizonyítani.

Horváth Gábor

Balatonalmádi (8., 49 pont)

Érdekesség, hogy a csapat gólkülönbsége nullás lett, a Balaton-partiak 46 találatot jegyeztek és éppen annyit is kaptak. Az Almádi nagyot lépett előre, az előző idényben 14. lett, s mindössze 29 pontot szerzett.

Varga Tamás edző: - Sikeresnek ítélem meg a szezonunkat. A legfontosabb eredményünk az, hogy kialakult egy jó közösség, egy jó csapat. Az új igazolások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az edzéslétszám pedig maximális volt. A mezőny első felében, a legjobb nyolc között nagy harc, kiegyenlített küzdelem zajlott. Végezhettünk volna előrébb is, de elégedettek vagyunk. Sokan azt gondolják, hogy ez egy gazdag csapat, de itt nincsenek zsoldosok, ez csak egy tévhit. A folytatásban már nem én edzem az együttest, de játékosként maradok és segítek, amiben csak tudok. Szeretnénk egyben tartani ezt a remek közösséget.

Alsóörs (9., 40)

Az idei középmezőny az alsóörsieknél kezdődik. Az együttes szerepelt már jobban is, de sok mindenre így is büszke lehet, például arra, hogy védelme jól működött, csupán az első két helyezett kapott nála (40-nél) kevesebb gólt.

Sipos Tamás edző: - Ismerkedős félév volt az elmúlt tavasz, hiszen télen kerültem a csapathoz. Azt kaptuk, amit vártunk. Az első időszak, épp az ismerkedés miatt, nem sikerült túl jól, aztán egyre jobban belelendült az együttes, majdnem sajnáltam, hogy vége lett a szezonnak. A jövőben fiatalokkal bővül a keretünk, az ifjúsági bajnokságot nyert csapatból több játékos csatlakozik hozzánk, meglátjuk, mire megyünk majd velük együtt. A pályánk felújítása befejeződött, így ismét birtokba vehetjük.

A Tapolca csapata (fehér mezben) tizedik helyen zárta a nemrég véget ért szezont, év közben létszámgondokkal küszködtek  (Fotó: Penovác Károly)

Tapolca (10., 39)

A tapolcaiaknál komoly átalakulások zajlottak az elmúlt időszakban. Az együttes létszámproblémával küzd, amit idei helyezése is mutat.

Lantai Roland edző: - Feljebb szerettünk volna végezni az elszámolásnál. Ha jobban összeállunk és van egy kis szerencsénk, a nyolcadik hely elérhető lett volna talán. Létszámproblémákkal küszködtünk, az idény elején elegendően voltunk, aztán a hajrában akadt olyan meccs, amelyen éppen csak tizenegyen tudtunk kiállni. Olyan is előfordult, hogy kapusnak kellett mezőnyben szerepelnie. Úgy gondolom, hogy mindenki kihozta magából azt, amit tud. Néhány összecsapáson kifejezetten pozitívan teljesítettünk, például a két utolsón, az Úrkút és a Várpalota ellen. A nyári szünetben igyekszünk erősíteni.

A fenti három együttes játékosai közül a tapolcai Tüske Marcell játszott a legeredményesebben, az ő nevéhez éppen tizenkét gól fűződik a nemrég véget ért szezonban. Az Alsóörsöt erősítő Finta Péter kilenc alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. A balatonalmádiak keretéből Boros Dávid és Benedek István egyaránt 7-7 gólt szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!