Foci

2014.04.15. 10:05

Ideggyilkos csata

Veszprém - Fantasztikusan izgalmas mérkőzésen győzte le a bajnoki ezüstérmest az 1. FC Veszprém a futsal NB I elődöntőjének második mérkőzésén. Jöhet a mindent eldöntő harmadik összecsapás!

Horváth Gábor

Maratoni hosszúságúra nyúlt az 1. Futsal Club Veszprém_ MVFC Berettyóújfalu bajnoki elődöntő mérkőzés. Pedig egyáltalán nem úgy indult a küzdelem, az első percek után senki meg nem mondta volna, hogy a végén a felek csak hosszabbítás, illetve büntetők után tudják majd eldönteni, ki a jobb aznap.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első meccsét hazai pályán 6:4-re megnyerő Berettyó gyors góllal kezdett és jó ideig irányította a mérkőzést a Március 15. úti csarnokban, amelybe ezúttal is szépszámú és lelkes közönség látogatott ki. A hetedik percben Finta Péter büntetőből egalizált, ám a vendégek a 12. és a 13. percben is betaláltak, így továbbra is uralták a találkozót. A hazai csapat szenvedett, egészen a második félidő elejéig, amikor egy perc alatt megváltozott a játék képe. A veszprémieket Tar Tamás duplája átröpítette a holtponton, s innentől nyílt volt a küzdelem, 26. perc: 3:3. Érdekesség, hogy a meccs első részében Tarnak nem ment igazán a játék, mégis képes volt rá, hogy megrázza magát. Ahogyan a csapat is.

A tavalyi ezüstérmes rögtön eredményes volt, ám erre jött Boromisza Gábor gólja, majd Rábl találatára a testvér, Boromisza Dániel válaszolt, beállítva a 5:5-ös végeredményt. Jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás. A ráadás további izgalmakat, két gólt és rengeteg elpuskázott lehetőséget, igazi idegek harcát tartogatott. Minden pályán lévő hatalmasat küzdött és a közönség is egyre jobban bevonódott a csatába. A nézők felállva buzdították a bakonyiakat, akik többször is eldönthették volna a meccset, de végül csak két büntetőgól született, Finta és Lovas révén.

Az izgalmak tovább fokozódtak, büntetőpárbaj következett. Hazai oldalon Schmidmajer Ádám és Kasza Viktor is hárított próbálkozást, utóbbi ráadásul még értékesített is egy hatméterest, így a végén a veszprémi csapat és lelkes közönsége ünnepelhetett.

Eredmény: 1. FC Veszprém _MVFC Berettyóújfalu 6:6 (1:3), büntetőkkel: 6:5. Veszprém: Schmidmajer Bényi, Tar, Boromisza G., Szabadfi. Csere: Kasza (kapus), Finta, Boromisza D., Weisz, Gulyás, László. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi Trencsényi, Lovas, Szabó, Rábl. Csere: Mezei (kapus), Dávid, Sánta, Siska, Nagy, Gál, Komáromi. Edző: Turzó József. G.: Finta 2, Tar 2, Boromisza D., Boromisza G., ill. Trencsényi, Rábl 2, Sánta, Nagy, Lovas.

Kiállítva: Gál a 41. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!