Foci

2014.04.20. 13:30

Helyzetek nélküli NB II-es játszma

Kisvárda - Az NB II-es labdarúgó bajnokságban az ajkaiak egy ponttal távoztak a Kisvárda otthonából.

Napló sport

Kisvárda _FC Ajka

0:0

Kisvárda, néző. V.: Nagy. Kisvárda: Nacsa - Simplice, Hegedüs (Brankovics 58.) , Bognár, Fodor - Pavlov, Üveges, Venczel (Popovics 77.) - Kornutyak, Nagy, Miskolczi (Irhás 67.). Edző: Révész Attila. Ajka: Jánosa - Köles, Jagodics, Pákai, Fodor - Horváth, Hanzl (Kanta 62.), Sipos (Lattenstein 77.) - Skriba (Dóczi 46.), Sowunmi, Major. Edző: Jákli Péter.

A vndéek kezdtek nagyob lendülettel, szögletek és kapura lövések jellemezték a játékukat. A 7. percben Nacsa mentett kivetődve Major elől. Negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok a két 16-os vonal között gyűrték egymást, a védelmek mindkét oldalon biztosan álltak a lábukon. A 32. percben gyors ajkai kontra végén Sowunmi beadását vágták szögletre a védők az érkező Major elől. Ezután Fodor lövése tévesztett célt, majd Üveges és Fodor próbálkozását blokkolták az ajkai védők.

Az ajkaiak (fehérben Sowunmi) ezúttal nem találtak a kapuba (Fotó: Zwicker Tamás)

Szünet után a 48. percben bal oldali szögletet követően a védők felszabadítottak, Venczel 18 méterről kapura tűzött, Sowunmi a gólvonalról mentett. Ebben az időben szinte állandóan a vendégek 16-osa körül zajlottak az események. Az 50. percben Miskolczi lőtt kapu mellé. Három perccel később az exajkai Nagy beadása után Miskolczi lőtt megint a léc fölé. Kicsit később Bencze távolról lőtt, ő is célt tévesztett. A 64. percben Hanzl szabadrúgása a sorfalban állók fejéről vágódott az alapvonalon túlra. A 68. percben Jánosa öklözte mezőnyben Miskolczi szabadrúgását. Hét perc múltán vendégkontra végén Kanta átadása Sowunmihoz került, aki rosszul vette át a labdát, odalett a lehetőség. Egy perccel később 20 méteres szabadrúgása alig ment kapu mellé. A 86. percben Irhás pontrúgása után Hegedüs közeli fejesét védte Jánosa.

A kapura kevés veszélyt jelentettek a csapatok, jobbára mezőnyben folyt a játék. A jól záró védőkkel nem tudtak mit kezdeni a támadók, a meccs hajrájában a házigazdák sorra kapták jó helyről a szabadrúgásokat. Ezek a pontrúgások némi veszélyt jelentettek, az egy-egy pont igazságosnak mondható.

Révész Attila: - Mezőnyfölényünket nem tudtuk helyzetekre váltani, most is, mint korábban azt mondom: ezt a játékot támadó nélkül nem lehet játszani.

Jákli Péter: - Ellenfelünk birtokolta többet alabdát, de mi rúghattunk volna gólt. Igazságos a pontosztozkodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!