Foci

2014.04.13. 13:50

Fölényes sikert aratott az Ajka

Ajka (no, bj) A másodosztályú labdarúgó bajnokságban az FC Ajka feljutásért hajtó, harmadik helyen álló Siófokot fogadta. A mérkőzésen a házigazdák remekül teljesítettek és magabiztosan gyűjtötték be mindhárom pontot.

Novothny Ottó

FC Ajka _Siófok

4:1 (2:1)

Ajka, 350 néző. V.: Szőts (Pápai, Horváth). Ajka: Jánosa - Mogyorósi, Köles, Fodor, Gunther - Horváth A., Hanzl (Kanta 62.), Sipos (Domján 88.) - Mihalecz (Skriba 68.), Sowunmi, Major. Edző: Jákli Péter. Siófok: Tajti - Kiss, Tímár, Papp, Novák - Fülöp, Futó, Ivancsics - Nagy, Horváth P., Dajic. Edző: Horváth Károly.

Gólszerző: Sipos (11-es) 40., Sowunmi 45., Major 73., 76., ill. Futó 43. perc.

Kiállítva: Dajic 45. perc.


Sowunmi (fehérben) ritkán látható nagy gólt lőtt a Siófoknak (Fotó: Zwicker Tamás)

Jó iramban kezdődött a játék, a 3. percben Majort szerelték az utolsó pillanatban a vendégvédők. Egy perccel később Dajic lövése megpattant, Jánosa a léc alól ütötte ki a labdát. A 7. percben megint ő veszélyeztett, de a felső léc fölé lőtt. A másik oldalon Major próbálkozása után Mihalecz elől rúgták ki a bőrgolyót a védők. A 26. percben Nagy szöglete után Horváth P. fejjel tévesztette el a célterületet. A 40. percben Hanzl hatalmas bedobása után Dajic kezezett a 16-oson belül, a büntetőt Sipos értékesítette, 1:0. A 43. percben bal oldali akció végén Dajic begurított labdáját Futó közelről pöckölte a hálóba, 1:1. A 45. percben Dajic felrúgta Hanzl-t, második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. Gunther szabadrúgását Sowunmi kapunak háttal állva nyolc méterről ollózva lőtt a hálóba, 2:1. Szünet után szép összjáték után Hanzl veszélyeztetett. Ezután Sowunmi középre lőtt labdáját Tajti mentette Major elől. Az 54. percben Major remek lövését a siófoki kapus bravúrral és lábbal hárította. A 61. percben Major három csel után Hanzl elé gurított, aki kapu fölé lőtt. Később Mihalecz a kapussal szemben állva helyezett a kapufa mellé. A 73. percben Skriba lövését Tajti kitornászta a felső sarokból, Kanta fejjel ismételt, ám a hálóőr ezt is kiütötte, a kipattanőt Kanta a másik oldalra ívelte, ahonnan Major közelről a kapuba bólintott, 3:1. A 76. percben Major kapott remek indítást és a kifutó Tajti mellett állította be a végeredményt, 4:1. A végjátékban a vendégek veszélyeztettek, végén a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól.

A Siófok ellen nagyszerűen játszottak a hazaiak, bátran, szervezetten küzdöttek. Szünet után emberelőnyben egyértelműen uralták a játékot, nem volt gyenge pont az FC Ajkában ezen a délutánon. Örvendetes, hogy Major is betalált.

Jákli Péter: - Egyenlő létszámnál is fölényben voltunk. Szünet után magabiztosan teljesítettünk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Horváth Károly: - Nagyon sajnálom, hogy ezt a mérkőzést nem a játékosok a pályán döntötték el, hanem egy harmadik személy. Ez nagymértékben befolyásolja a feljutás kérdését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!