Foci

2014.02.13. 10:40

Megszépül az ajkai stadion

Ajka - Nincs semmilyen szenzációs igazolás, csendben végzik a feladatukat - foglalta össze a tudnivalókat Mihalecz István az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapatának mestere.

Novothny Ottó

Arról már korábban beszámoltunk, hogy két játékos távozott, ám eddig csak két érkezőről írtunk. A napokban Dóczi Krisztián a Lombard Pápa 25 esztendős belső védője is csatlakozott az ajkai kerethez.

- Alakítjuk a csapatot és a klubvezetéssel olyan játékosállományt igyekszünk kialakítani, hogy ne kelljen a nyári átigazolási időszakban kapkodni - kezdte Mihalecz István. - A felkészülés negyedik hetében járunk, ilyenkor a legfáradtabb a társaság. Annak különösen örülök, hogy az idősebb játékosok rendkívül motiváltan dolgoznak és húzzák magukkal a fiatalabbakat.

Az ajkaiak több tesztmérkőzésen vannak már túl, miközben ma 15.00 órakor az NB I-es Szombathelyi Haladást fogadják.

Az ajkaiak az idén saját pályájukon tudtak készülni, magasabb színvonalú volt a szakmai munka (Fotó: Penovác Károly)

 

- Előfordult, hogy két részre osztottuk a társaságot, hogy mindenki kapjon meccs terhelést - folytatta a szakember. - Elégedett vagyok a tapasztalatokkal, miközben például a Füred elleni 1:1-et többre értékelem a Hévízzel szemben elért 7:1-es győzelemnél. Még a játékunk gördülékenységével akadnak problémáink, de ezeket meg tudjuk oldani a rajtig. Ami a pénteki mérkőzést illeti, a felkészülési mérkőzések sajátja, hogy mindig az alacsonyabb osztályú társaság a motiváltabb, remélem ezen a találkozón is így lesz.

Az ajkai műfüves pálya jelentősen megkönnyítette a téli időszakot szakmai szempontból.

- Nyilvánvaló, hogy korábban a csapat pályáról pályára vándorolt, attól függően, hogy hol kaptak lehetőséget. Egyértelmű, hogy most egészen más a helyzet, ráadásul a hagyományos edzések mellé hetente kétszer speciális erősítést, kondicionálást is be tudtunk iktatni, hiszen Ajkán tudtunk gyakorolni - mondta végül Mihalecz István.

 

Fedett lelátó, világítás a pályán

Az ajkai stadion is hamarosan sokkal minőségibb szolgáltatást nyújt majd használóinak. Kaibás Dezső a klub elnöke elmondta, hogy az egyeztetések után kiderült: háromezer ülőhelyes fedett lelátó épül. Ebből ezer TAO-s pénzből, kétezer a központi támogatásból. Lesz világítás, ennek erősségével kapcsolatban még tárgyalnak, valamint kamera állás. Épül WC a nézőknek és a főépületet is bővítik, valamint az öltözőket is megnagyobbítják. A tervek szerint még az idén minden elkészül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!