Foci

2014.10.18. 17:49

FC Ajka: Végre győzelem

Fordulatos mérkőzésen megszerezte harmadik győzelmét az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttese a Szigetszentmiklós ellen.

Munkatársainktól

FC Ajka-SZTK 2:1 (1:0)

Ajka, 200 néző. V.: Nagy R. (Demeter, Szilágyi).

FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó - Köles, Lattenstein (Kalász 79.), Gunther, Szabó Zs. (Matetits 64.) - Sowunmi, Major (Csordás Sz. 85.). Megbízott edző: Jákli Péter.

SZTK: Horváth L. - Osváth (Fekete), Tóth F., Vágó, Pollák – Hevesi-Tóth, Kollega (Bonifert), Kállai - Kveskveskiri (Jasarevic), Szabó B. Edző: Várhidi Péter.

Gól: Szabó Zs. (6.), Major (82.), ill. Szabó B. (56.).

Sárga lap: Gunther a 33., Major a 34., Mogyorósi a 44., Jánosa a 87., ill. Tóth a 18., Kveskveskiri a 19., Osváth a 63. percben.

Köles lövése volt az első esemény a 4. percben, ami egy védő testéről vágódott a mezőnybe. Az 5. percben meg is szerezte a vezetést az FC Ajka: Sowunmi három embert is kicselezett a tizenhatoson belül, pontosan gurított Szabó Zs. elé, aki közelről helyezett a hálóba, 1:0.

A 10. percben vendég szabadrúgás után Kállai fejelt mellé tíz méterről. Majd Kveskveskiri lövése tévesztett célt. A 17. percben Kállai került ziccerbe, Jánosa azonban bravúrral lábbal hárította a 14 méterről kapura küldött labdát. A 22. percben Lattenstein rossz átadásán hal el egy kecsegtető ajkai támadás. A 29. percben Gunther szabadrúgása után Pákai emelt nyolc méterről a jobb felső sarok fölé. Többet volt a vendégeknél a labda, a 39. percben Jánosa hárította Kollega 22 méteres szabadrúgását. A 40. percben Major csapott le egy előre vágott labdára, a kifutó fölött kapus átemelt labdát Vágó vágta ki a gólvonalról.

A második félidőben az 54. percben Jánosa mentett kivetődve Szabó B. elöl. Az 55. percben szép ajkai támadás után Szabó Zs. lőtt 17 méterről a bal kapufa mellé. Az 56. percben egyenlített a vendég együttes: jobbról belőtt szögletnél Szabó B. maradt üresen és a bal sarokba felet, 1:1.

A 63. percben Lattenstein 18 méteres szabadrúgása suhant el a léc fölött. A 70. percben ismét Lattenstein tüzelt, ezúttal 25 méterről, Horváth azonban hárított. A 76. percben Gunther távoli szabadrúgását Horváth tornázta szögletre a jobb alsó sarok elöl. A 80. percben Szepessy törhetett kapura, Jánosa azonban védeni tudta 15 méterről leadott lövését. A 82. percben megszerezte a vezetést az Ajka: Major nagy lendülettel tört kapura, és egy csel után 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2:1. A hátralévő időben a vendégek birtokolták többet a labdát, kapura azonban nem voltak veszélyesek.

A végig jó iramú találkozón a nagy tét az ajkaiakat nyomta, hisz nekik csak a győzelem volt elfogadható az előző négy fordulóban gólt sem kapó SZTK ellen. A határtalan lelkesedéssel küzdő ajkaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot egy jó ellenfél ellen.

Jákli Péter: - Nem volt szép mérkőzés, de a mi helyzetünkben ez másodlagos. Le a kalappal a csapat előtt, erre a hozzáállásra lesz szükség a bajnokság további részében is.

Várhidi Péter: - Egy kettő helyett kettő egy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!