Foci

2015.03.06. 09:25

FC Ajka: újabb nehéz feladat

Ajka - Lattenstein Norbert 92. percben szerzett gólja azt jelentette, hogy az FC Ajka sorozatban ötödik alkalommal végez döntetlenre az NB II-es bajnokságban. Sok lehetőség, értékes ikszek és egy iszonyatosan nehéz sorsolás. Zoran Kuntic elemez.

Horváth Gábor

Ez most tényleg nem a szokásos fociközhely: az FC Ajkának hihetetlenül nehéz a szezon eleji sorsolása. Az NB II-es csapat a középmezőny elejéhez tartozó Sopron otthonában kezdte a tavaszt (4:4), majd az éllovas, jelenleg második Mezőkövesdet fogadta (1:1, a már említett Lattenstein-góllal), most vasárnap a harmadik helyezett Gyirmót otthonában lép pályára, aztán a pillanatnyi listavezető Vasast látja vendégül.

A tavaly még NB I-es mezőkövesdiek elleni iksz volt az FC Ajka sorozatban ötödik bajnoki döntetlenje. A hosszabbításban elcsípett egy pont mindig jól jön, és a Veszprém megyei együttesnél még úgy sem bánkódnak, hogy jobb helyzetkihasználással akár nyerhettek is volna.

Jánosa Tiborék (középen) dolgát nem könnyíti meg sem a bajnoki sorsolás, sem az ellenfelek. Fotó: Penovác Károly

– Visszanéztem a mérkőzést és kilenc száz százalékos helyzetet találtam – reagált érdeklődésünkre Zoran Kuntic, az FC Ajka vezetőedzője megjegyezte, ezek után nehéz lett volna megemészteni egy vereséget. – A Mezőkövesd szerintem az egyik legkiválóbb csapat a mezőnyben, jó meccset játszottunk velük, ráadásul több helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk. Az utolsó percben szerzett gól azt mutatja, hogy fizikailag és mentálisan is jó állapotban vagyunk. Ha folytatjuk a döntetlen-sorozatot, bennmaradunk, persze nem ez a célunk, de tény, hogy a mi sorsolásunk most a legnehezebb.

Zoran Kunticot természetesen a soron következő ellenfélről is kérdeztük. – A gyirmótiak évek óta stabil együttest alkotnak, többször is közel voltak ahhoz, hogy feljussanak az első osztályba. Előszeretettel kontráznak, gyorsak, nem lesz egyszerű ellenük. Ráadásul nálunk Császár Attila és Zámbó Bence is összegyűjtötte sárga lapjait, így rájuk nem számíthatok, át kell variálnunk a csapatot.

A Gyirmót FC a harmadik (33 pont), az FC Ajka a tizenegyedik (18 pont) várja a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást.

Az Újpest sem tudta legyőzni őket

A Gyirmót FC Győr az Ajkához hasonlóan veretlenül vívta meg az első két idei fordulót, a Vasas elleni rangadón 0:0-ás döntetlen született, a Balmazújvárost pedig magabiztosan verte 3:1-re Sisa Tibor csapata. A gyirmótiak játékoskerete egészen kiváló, s az alakulat abszolút eséllyel pályázik akár a bajnoki címre is. Az együttes erejét, stabilitását mutatja, hogy szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában az NB I-es Újpest FC nem tudta legyőzni (0:0) őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!