Foci

2015.04.18. 17:55

FC Ajka: szép fordítás

Ajka - Már a nyolcadik percben gólt kapott az FC Ajka, ennek ellenére viszonylag simán két vállra fektette esélyesebb riválisát szombaton a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

FC Ajka-Szolnok 3:1 (1:1)

Ajka, 400 néző. V.: Botló. FC Ajka: Jánosa – Besztercei, Asztalos, Köles, Zámbó – Varga (Merk, 78.), Csordás Sz. - Németh (Csordás S., 46.), Szabó (Pál, 72.), Major – Sowunmi. Edző: Jákli Péter. Szolnoki MÁV: Pokorni – B. Tóth, Mile, Papucsek, Fitz – Kenderes, Tóth B., Lengyel – Nagy., Tóth D. (Zvara, 7.), Rokszin (Mundi, 66.). Edző: Kis Károly.

Gólszerző: Asztalos a 16., Major az 53., Csordás Sz. a 64., illetve Papucsek a 8. percben.

Sárga lap: Varga a 67., ill. Papucsek a 63. percben.

 

A szolnoki Tóth Dánielt már a hetedik percben le kellett cserélni, de az Ajkának is megvolt a saját gondja: Pákai, Gunther, Mihalecz és Császár után Zsirai is sérült listára került a meccs előtt. A hazaiak a 14., a vendégek az 5. helyről várták az összecsapást.

Az ötödik percben Major baloldali szöglete után Sowunmi fejelt nyolc méterről a jobb kapufa mellé.

A 8. percben vezetést szerzett a vendégcsapat. Nagy baloldali szöglete után Papucsek fejesét Jánosa a saját kapujába ejtette, 0:1.

A 13. percben Varga indításával Major került helyzetbe, 14 méterről leadott lövését Pokorni hárította.

A 16. percben sikerült az egyenlítés. Zámbó kapu elé lőtt szabadrúgása után Asztalos nyolcméteres fejese jutott a kapu közepébe, 1:1.

A 22. percben Zvara tüzelt 17 méterről, Jánosa hárítani tudott.

A 30. percben Rokszin baloldali beadása után Lengyel fejesét kellett az ajkai kapusnak védenie.

A 32.percben Németh kapott jó indítását, labdáját Major fejelte 10 méterről a bal kapufa mellé.

A 40. percben Németh baloldali szöglete után Major fejesét a gólvonalról mentették a védők.

A második félidőben az első lehetőség a szolnokiak előtt adódott, Nagy azonban lyukat rúgott a 11-es ponton.

Az 53. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka. A csereként beállt Csordás Simon indította Majort, aki a kifutó kapust megelőzve 14 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 2:1.

Az 58. percben baloldali vendégtámadás után Fitz 18 méteres lövését védte Jánosa. Pár perccel később Tóth próbálkozott távolról, de célt tévesztett.

A 64. percben növelte előnyét az FC Ajka. Zámbó a vendégtérfél közepéről remekül lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda Csordás Szabolcs fejéről jutott a jobb alsó sarokba, 3:1.

A 69. percben Jánosa mentett kivetődve Nagy elől, majd Papucsek fejelt mellé. A 72. percben Bölcsföldi remekül futott fel a jobb oldalon, alapvonalról visszalőtt labdáját Csordás S. estéből, öt méterről lőtte a léc fölé.

A 86. percben egy remek ajkai támadás futott a jobb oldalon, Pál beadását azonban Major hat méterről kapu fölé lőtte.

A 90. percben Jánosának kellett kivetődve menteni.

Gyorsan bekapott gól után az ajkaiak hamar magukra találtak, rövid időn belül sikerült is az egyenlítés. Mezőnyben ugyan a Szolnok birtokolta többet a labdát, de a hazaiak előtt adódott több gólszerzési lehetőség, melyből hármat be is változottak. Megérdemelt siker.

Jákli Péter: - A mai győzelem az akarat diadala volt. Hiába volt a Szolnoknál többet a labda, a három gólon kívül is előttünk adódott több lehetőség, így azt mondom, megérdemelten nyertünk.

Kis Károly: - Mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki. A különbség az volt, hogy a hazaiak több hibánkat is kihasználták, mi viszont nem tettük ezt meg. Ez alapján az ajkaiak sikere megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!