Foci

2015.02.28. 18:18

FC Ajka: értékes pontszerzés

Ajka – Elégedett lehet az FC Ajka a listavezető ellen megszerzett egy ponttal, ám a helyzetek alapján a hármat is megszerezhette volna.

B. Virág Rita

FC Ajka-Mezőkövesd 1:1 (0:0)

Ajka, 400 néző. V.: Botló (Horváth Z., Iványi).

FC Ajka: Jánosa - Asztalos, Császár, Zámbó – Köles, Nagy - Pál (Németh L. 62.), Besztercei (Lattenstein 75.), Major- Sowunmi, Szabó (Bölcsföldi 85.). Edző: Zoran Kuntics.

Mezőkövesd: Kunsági - Szeles, Gengeliczki, Dvorschák, Sváb - Hegedűs, Takács, Tajthy, Molnár (Nyilas 90.) - Máté (Lukács 53.), Kulcsár (Baracskai 83.). Edző: Tóth László.

Gól: Lattenstein (92.), ill. Szeles (70.).

Vendégtámadásokkal indult a találkozó, a 7. percben Kulcsár egy remek csel után 16 méterről megcélozta a bal felső sarkot, de Jánosa bravúrral védett. Egy perccel később Asztalos saját térfeléről indulva kicselezett mindenkit, a 16-os vonaláról a jobb kapufa mellé lőtt. Aztán Takács lőtt fölé a 11. percben. Mezőnyjáték után a 21. percben Major 17 méterről lőtt a jobb kapufa mellé.  A 23. percben egy visszagurított ajkai szögletet követően Zámbó 18 méteres lövése jutott a léc fölé. Változatos volt a játék, a 30. percben Jánosának kellett a mezőnybe öklözni Sváb baloldali beadását. A 32. percben Major szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, 12 méterről centikkel lőtt a bal kapufa mellé. A másik oldalon Molnár fejese a felső lécről pattant le, ugyancsak Molnár elé, aki nyolc méterről ismételt, ám Jánosa eszén nem tudott túljárni. A 42. percben Major remek átadása után Szabó öt méterről helyezett a léc fölé.

Szünet után ismét a vendégek veszélyeztettek először, Molnár cselezte be magát a 16-oson belülre, tíz méteres lövését Jánosa bravúrral fogta. Az 55. percben Pál kapu elé lőtt szabadrúgása után Asztalos fejese egy védőről vágódott szögletre. A 61. percben Szabó 18 méterről lőhetett szabadrúgást, nagy erejű bombája a sorfalról vágódott szögletre. Kulcsár veszélyeztetett a 66. percben, az ajkai védők azonban hárítani tudtak. A 67. percben gyors kontratámadást vezettek a baloldalon, a beadást Sowunmi átlépte, Besztercei ajtó-ablak helyzetben, 12 méterről fölé vágta. A 70. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Kulcsár átadása teljesen tisztán találta Szelest, aki a kapura fordulva higgadtan gurított a háló közepébe, 1:0. (A sajtóhelyről úgy tűnt, hogy Szeles lesen tartózkodott Kulcsár átadása előtt.)

A gólt követően az ajkaiak mindent egy lapra feltéve támadtak. A 76. percben Major két csel után már csak Kunságival állt szemben, öt méteres lövése azonban a vendég kapusról szögletre vágódott. A szöglet után ismét Major jutott lövéshez, 15 méteres löketét Szeles a gólvonalról vágta ki.

Végig a vendégek tizenhatosnál folyt a játék, a 80. percben Zámbó beadása Sowunmit találta meg, aki elől az utolsó pillanatban mentettek a mezőkövesdiek. A 86. percben Major egészen az alapvonalig jutott, kapu elé lőtt labdája Kunsági testéről vágódott szögletre. Egy perc múlva Sowunmi tálalt Bölcsföldi elé, a csereként beállt ajkai azonban Kunságiba lőtt. Már a hosszabbításban jártunk, a 92. percben baloldali ajkai szabadrúgás után nagy kavarodás alakult ki a 16-oson belül, végül a labda Lattenstein elé került, aki 15 méterről, nagy erővel lőtt a hálóba, 1:1.

 

A körülményekhez képest jó talajú pályán végig jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. Kiegyenlített első félidőt láthattunk, majd a vendégek vezetése után szinte egykapuzott az Ajka, rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, a listavezető csak Kunsági kapusnak köszönheti, hogy pontosan térhetett haza.

Zoran Kuntics: - Az első félidőben fölényben volt a vendég együttes, de helyzetek előttünk adódtak. A gól után átszerveztük a csapatot, rengeteg ziccert dolgoztunk ki. A helyzetek száma és a mutatott játék alapján győzelmet érdemeltünk volna, de az egy pont miatt sem kesergünk.

Tóth László: - Az egy pontra mindkét csapat rászolgált. Az Ajkán azt láttam, hogy az egy ponttal is elégedett lenne, dühös voltam a mérkőzés végén, mert a hazaiaknál két játékost is ki kellett volna állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!