Foci

2015.04.11. 18:12

FC Ajka: emberhátrányban bravúros pont

Békéscsaba – A második helyezett otthonában értékes pontot szerzett a kiesés ellen menekülő FC Ajka, ráadásul húsz percig emberhátrányban küzdött a labdarúgó NB II 23. fordulójában.

B. Virág Rita

Békéscsaba-FC Ajka 0:0

Békéscsaba, 1800 néző. V.: Takács (Szilágyi, dr. Kulcsár) Előre 1912: Póser - Bényei, Koszó, Balog, Juhász (Fehér Zsolt) - Borbély, Bagi (Balázs), Spitzmüller István – Viczián (Prasler), Szilágyi, Király. Edző: Spisljak Zoran.

FC Ajka:Jánosa - Zsirai, Asztalos, Császár, Zámbó - Csordás, Köles, Nagy - Németh (Varga), Sowunmi (Szabó), Major (Pál). Edző: Jákli Péter.

Sárga lapok: Bényei az 56., ill. Zsirai a 32., Zámbó a 90., Jánosa a 93., Szabó a 94. percben.

Kiállítva: Nagy a 75. percben.

A 4. percben hazai jobboldali beadás után nehezen tisztáztak az ajkai védők. A 8. percben Bagi 17 méteres lövését hárította Jánosa, majd a 12. percben Király baloldali beadását öklözte a mezőnybe az ajkai kapus.

Ezekben a percekben nagy nyomás alatt tartották a hazaiak a vendégeket.

Az ajkaiak támadója Major is kivette részét a védekezésből, volt, hogy saját ötösén szerelt 
Fotó: Penovác Károly

A 15. percben Szilágyi lövését blokkolta Asztalos a tizenegyes ponton. A Békéscsaba ezt követően visszább állt, ennek ellenére a 19. percben Koszó próbálkozhatott 20 méterről, de Jánosa a helyén volt. Két perc múlva szöglethez jutott az ajkai csapat, Major baloldali beadását Asztalos fejelte a bal kapufa mellé. A 23. percben Viczián, majd Borbély szöglete okozott nehézséget az ajkai védőknek. A vendégek lelkesedését bizonyítja, hogy a 39. percben Major remek ütemben szerelt a saját ötösén.

A szünet után az első lehetőség a Veszprém megyeiek előtt adódott, Németh jobboldali beadását az ötösön találta meg Sowunmit, akinek lövése az egyik védőről vágódott szögletre. A sarokrúgást Asztalos fejelte a jobb kapufa mellé. Az 58. percben a csereként beállt Varga szabadrúgása után Csordás veszélyeztetett fejjel, a védőknek azonban sikerült tisztázni. A 60. percben újabb ajkai lehetőség: Major cselezte be magát egészen az ötösig, közeli lövését Pósernak sikerült hárítania.

A 67. percben Borbély próbálkozott távolról, lövését Jánosa védte. Ebben a játékrészben ez volt a hazaiak első lövése.

A 75. percben megfogyatkozott az ajkai csapat, mert Nagy Bálintot második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A szabálytalanság miatt megítélt 20 méteres szabadrúgást Borbély lőtte a léc fölé.

Az utolsó 10 percben nagy nyomás alatt volt az Ajka kapuja: Balázs beadása után a védők szabadítottak fel. A 84. percben ajkai kontra és balról érkező beadás, Varga 12 méterről centikkel lőtt a jobb sarok fölé. A 88. percben Balogh célozta meg a jobb alsó sarkot, Jánosa védett bravúrosan. A 89. percben Zámbó remekül futott el a baloldalon, labdája már túljutott a kapuson, Koszónak azonban sikerült kivágnia a labdát a gólvonal elől.

Óriási lelkesedéssel játszott ezen a meccsen az FC Ajka, biztos védekezés mellett gyors kontrákkal igyekezett veszélyeztetni. Nagy fegyelmezetlensége nehéz helyzetbe hozta a csapatot, de húsz percet emberhátrányba játszva, hősies küzdelemben pontot szerzett a második helyezett otthonában, úgy hogy a hazaiaknak távoli lövéseken kívül nagy helyzete nem is volt.

Spisljak Zoran: - Nagyon nehéz meccset játszottunk, sokat voltunk közel a kapuhoz, de az odavezető utat nem találtuk meg. Az Ajka szervezetten focizott. Az egy pontot is meg kell becsülni, majd a későbbiekben kiderül, ez mennyit ér.

Jákli Péter: - Az első félidő kiegyenlített játéka után a másodikban a Békéscsaba beszorított minket, de a mérkőzés helyzete nálunk volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!