Foci

2015.04.21. 09:48

Elküldték a Lombard Pápa vezetőedzőjét (frissítve)

Pápa - Már nem Lengyel Ferenc irányítja a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa csapatát.

Polgár Tibor

A Lombard eddigi vezetőedzőjét az előző négy mérkőzés sikertelensége, illetve az újpesti vereség után tett nyilatkozata miatt menesztette a klubvezetés – tájékoztatott Szemán György klubigazgató.

A sportvezető kérdésünkre elárulta, nem keresnek új vezetőedzőt, a szezon végéig Kovács László kapusedző készíti fel és dirigálja a hátralévő bajnokikon a bennmaradásért küzdő pápai labdarúgókat.

A pápai futballklubtól kaptunk egy közleményt Lengyel Ferenc menesztéséről, amelyben az áll, hogy a csapat eredménytelensége (az utolsó négy fordulóban egyaránt vereséget szenvedett a gárda), valamint a vezetőedzőnek az újpesti vereséget követő nyilatkozata – mely szerint a sikerek elmaradása a pénztelenségre vezethető vissza – késztették a vezetést a váltásra. – A hátralévő hat bajnoki mérkőzésen reális esélyként biztosítható az NB I-es tagság, amihez azonban új impulzusokra van szükség. A Lombard ezen időszakra nem szerződtet új szakvezetőt, a csapat irányítását – mint oly sokszor – Kovács László kapusedzőre bízza, maximális háttértámogatással. Azt sosem tagadta a klub, hogy vannak pénzügyi csúszások, ami az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó sportszervezetnél előfordulhat, de eddig mindig sikerült megoldani a problémákat és a csapat is biztosította az NB I-es tagságát. Bízunk abban, hogy így lesz ez az idén is – olvasható a közleményben.

A vezetőedzőként a Lombard Pápát sokadszor kisegítő Kovács László úgy fogalmazott, nincsenek könnyű helyzetben, azonban most az a legfontosabb, hogy szombaton mindenképpen legyőzzék a Szombathelyi Haladást. Mint mondta, igyekszik lenyugtatni a kedélyeket a csapatnál, és jó jelnek tartja, hogy látta az elszántságot a játékosok arcán. Viszont jelentős hátrány, hogy kisebb-nagyobb sérülések és eltiltás miatt több labdarúgó sem bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!