Foci

2014.07.23. 11:53

Egy gól döntött a tesztmeccsen

Ajka – A Veszprém megyei labdarúgó csapatok folytatták a felkészülést, ezúttal az FC Ajka és a Balatonfüred feszült egymásnak. Mindkét együttesben sok próbajátékos lépett a küzdőtérre.

Novothny Ottó

Ajka–Balatonfüred 1:0 (1:0)

Ajka, 50 néző.
Ajka: Jánosa (Tulipán) – Rajos, Köles, Pákai (Baráth), Gunther – Csordás Sz., Weitner (Kalász), Lattenstein (Merk), Szabó – Sowunmi (Csordás S.), Major. Edző: Klement István.
BFC: Filipánics (Balogh) – Krén (Fischli), Kovács (Szöllőskei), Bognár, Füredi (Sadio) – Somogyi, Keszei (Nyári), Szabó (Csík), Czafit (Nemes) – Szántó (Bánhidi), Szűcs (Kocsis). Edző: Pető Tamás.
Gólszerző: Weitner 12. perc.



Az ajkaik délelőtti edzés után léptek pályára a balatonfürediek ellen a szakadó esőben. A kezdés után a vendéglátók a gólon kívül is több helyzetet alakítottak ki, de ezeket elhibázták. Szünet után kiegyenlítetté vált a játék, mindkét csapat rúghatott volna gólt, de a helyzetkihasználás gyenge volt. Az ajkaiak szerződést kötöttek a Csordás testvérekkel. Szabolcs (1992-es születésű) Nyíregyházáról érkezett és a középpályán bevethető. A Simon szintén középpályás 1995-ös születésű és a Csákvár színeiben rúgta eddig a labdát. Tesztelték Baráth Martint, aki Zalaegerszegen futballozott, egyelőre nincs döntés vele kapcsolatban. Kalász Milán több mint egy hete készül az ajkaiakkal, sérülés után tért vissza a pályára, Szombathelyen focizott, de Ajkáról került az Illés akadémiára., tehát saját nevelésű labdarúgó lenne, ha sorsáról sikerül a két klubnak megegyeznie egymással.

Az FC Ajka következő tesztellenfele július 26-án szombaton 11 órakor a Videototn II. csapata lesz, a mérkőzést Ajkán rendezik.

A fürediek játékoskerete is átalakult. A tópartiak leigazolták Szántó Ákost (19, Zalaegerszeg) középpályás, Bánhidi Bencét 19 éves REAC szélső, középpályás, Csík Zsoltot (Veszprém UFC nevelés, de eddig Tapolcán játszott) szélső, Domján Rolandot (Pápa, 23) jobb hátvéd, Balogh Bencét (kapus), aki eddig Ajkán szerepelt. Sadio (aki korábban megfordult Újpesten, Kispesten, a Diósgyőrnél) szintén pályára lépett a vendégeknél, de az ő családja Füreden lakik, ígycsak addig készül velük, amíg nem talál magának új klubot a játékos. A balatonfürediek legközelebb a Csetény vendégeként július 26-án, szombaton 11 órakor lépnek pályára felkészülési meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!