Foci

2015.03.01. 15:05

Futsal: a Győré a Magyar Kupa

Kiskunfélegyháza - Nem sikerült a bravúr, a Győri ETO nyerte a futsal Magyar Kupát, ám mégis vastapssal búcsúzott közönsége a 1. FC Veszprém alakulatától. Madarász János együttese 4:1-re kapott ki a sokkal rutinosabb zöld-fehérektől.

B. Virág Rita

ETO Futsal-1. FC Veszprém 4:1 (1:1)

Kiskunfélegyháza, 500 néző. V.: Kovács G., Farkas, Viczián. ETO Futsal: Tóth – Ramon, Solano, Dróth, Lódi. Csere: Balázs (kapus), Moreno, Harnisch, Püspök, Palemoque, Calvo, Da Silva, Sáhó, Matkovics. Edző: Sole Jordi. 1. FC Veszprém: Reveland – Bényi, Németh, Boromisza D., Vass. Csere: Schmidmayer, Sárdi (kapusok), Finta, Tatai, Boromisza G., Tar, Bánfalvi, Bognár, László. Edző: Madarász János.

Hogy milyen megfontolásból szervezte a Magyar Labdarúgó Szövetség Kiskunfélegyházára a rangos eseményt, azt nem tudni, mindenesetre a távolság miatt is, kevesebb néző foglalt helyet a lelátón, mint mondjuk egy olyan helyen, ahol népszerű is a sportág.

A helyiek sem igazán voltak felkészülve a nagy érdeklődésre, rugalmatlan, negatív hozzáállású személyzet fogadta az alföldi városba látogatókat. Hiába az akkreditáció, az újságíró igazolvány, csak a meccs közvetlen kezdése előtt foglalhattunk helyet, íróasztal, konnektor és egyéb a munkához szükséges alapfeltételek nélkül.

Egyelőre döntetlen

Története során először játszhatott Magyar Kupa döntőt a Veszprém, amely az első pillanattól kezdve igyekezett irányítani. Távoli lövésekkel tartotta nyomás alatt az ETO-t, Vass helyzeténél pedig Tóth lábbal védett. Az 5. percben gyors győri kontra végén Dróth kapott üresen labdát a baloldalon, de Finta a kapu torkából kivágta a labdát. Az ETO is kezdett éledezni, szerencsére Santos lövése mellé szállt. Aztán a 7. percben Dróth adott be balról, Santos pedig közelről vágta a kapuba a labdát, 1:0.

Egyre inkább fölénybe került a Győr, a 11. percben hatalmas helyzetet puskázott el Santos: Reveland ütötte ki a lövését, a labda valahogy visszakerült hozzá, ám az ismétlést már elkotorták előle a veszprémi védők. A 12. percben Santos indította Lódit, de a próbálkozását könnyedén fogta Reveland. A 13. percben Ramon lövése csattant a kapufán. Aztán alig egy perc múlva Dróth kapott egy gyönyörű passzt saját térfeléről, Fintát kicselezve Palemoque elé játszott, aki a kapufára durrantott. A veszprémi ellentámadás végén Boromisza G. kapott remek indítást, majd szép csel után Tóth lába között került a labda a kapuba, 1:1.

A 16. percben Reveland varázsolta Vass fejére a lasztit, de Tóth bravúrral védett. A válasz sem késett sokat, ám a veszprémi védők az utolsó pillanatban mentettek Juanra elől. A 18. percben Tatai lódult meg, Németh elé passzolt, aki egy csellel becsapta Tóthot, azonban a lövését Lódi a gólvonalról kifejelte. Győri időkérés után Tatai adott munkát Tóthnak, majd Tatai Tar összjáték után utóbbi vágta kapufára a labdát. Az utolsó percben Reveland mutatott be egy hatalmas bravúrt.

Vezet a Győr

A második játékrészben az ETO dolgozta ki az első helyzetet, ám Dróth lövése mellé szállt. A 23. percben újra előnybe került a Győr: Lódi jobboldali beadását Dróth lőtte higgadtan a kapuba, 2:1. A 26. percben Vass hatalmas helyzetet hagyott ki, Németh átadása után már csak Tóthtal áll szembe, de a kapusba pöccintette a labdát. Aztán Bényi lőtte nagy erővel a kapu elé a labdát, ám Boromisza G. centikkel lemaradt róla. A 27. percben Bényi távolról próbálkozott, nagy erejű lövése a felső kapufán csattant.

Juan Ramon Calvo Rodriguez, a Rába ETO játékosa (b) és a veszprémi Vas Ádám a futsal Magyar Kupa férfi döntőjében vívott Rába ETO - Futsal Club Veszprém találkozón Kiskunfélegyházán 2015. március 1-jén. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Győré a Magyar Kupa

A 28. percben tovább növelte előnyét a Győr: Dróth cselezte ki Fintát, egyedül tört kapura és nem is hibázott, 3:1.

A folytatásban igyekezett húzni az időt a Győr, s bár mindkét fél előtt akadtak kecsegtető helyzetek, az eredmény nem változott.

Az utolsó három percben Madarász edző lehozta kapusát, Németh érkezett megkülönböztető mezben, azonban mindhiába, a Győr egy kontra végén, Juanra góljával bebiztosította Magyar Kupa győzelmét, 4:1.

A Veszprém becsülettel küzdött, ám a Győri ETO megérdemelten szerezte meg a kupa elsőséget. A zöld-fehér alakulat a meccs nagy részében fölényben játszott, s bár a bakonyiak több gólszerzési lehetőséget puskáztak el, az ezüstéremmel is elégedettek lehetnek.

A kupagyőztes Rába ETO játékosai ünneplik győzelmüket a futsal Magyar Kupa férfi döntőjében vívott Rába ETO - Futsal Club Veszprém találkozó után Kiskunfélegyházán 2015. március 1-jén. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Nyilatkozatok

Madarász János: - Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Úgy érzem, a mérkőzés nagy részében partiban voltunk ellenfelünkkel. Sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, azonban ezek kihasználásával most is gondjaink voltak. Ha ezen sikerül változtatni, akkor van esélyünk arra, hogy legközelebb legyőzzük őket.

Jordi Sole: - Nagyon boldog vagyok. Egy remek csapat ellen vívtuk a döntőt, hozzánk hasonlóan a veszprémiek is nagyon akarták a kupát. Örülök, hogy végül nekünk sikerült elhódítani azt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!