Foci

2009.05.04. 02:27

Csillagos ötös produkció - Lombard Pápa - Gyirmót 5-0

Pápa, Pécs - A labdarúgó NB II nyugati csoportjában remek hétvégét tudhatnak maguk mögött a Veszprém megyei csapatok. Míg az Ajka a bajnoki címre is esélyes Pécsnél ikszelt, addig a Pápa letarolta a listavezető Gyirmótot, s versenyben van az aranyéremért.

Novothny Ottó

Lombard-Gyirmót 5:0 (3:0)

Pápa, 2500 néző. V.: Bede (Ring, Márton). 

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Tóth G., Farkas, Rajnay - Varga, Bárányos, Gyömbér, Heffler - Alex, Bali. Edző: Véber György. Gyirmót: Boros - Pirka, Kozmér, Böjte, Szabó Cs. - Nagy L., Baumgartner, Horváth, Szekér - Laki, Tóth N. Edző: Kiprich József.

Csere: Nagy L. helyett Ribi az 59., Nagy S. helyett Szabó Zs. a 60., Laki helyett Pék a 61., Bárányos helyett Granát a 69., Alex helyett Rebryk a 73. percben.

Gólszerzők: Bali (6., 18.), Alex (42., 73.), Varga (79.).

Sárga lap: Pirka (9., 12.), Bali (24.).

Kiállítva: Pirka a 12., Horváth az 59. percben.

Az első osztályú időket idéző létszámban jöttek ki a szurkolók a Perutz stadionba, csaknem telt ház volt.Azonnal letámadta ellenfelét a Gyirmót, ami meglepte a pápaiakat. Szerencsére hamar kiheverték a sokkot.

A 6. percben Rajnay ment el a bal oldalon, beadását Bali az ötösről fejelte a hálóba, 1:0. Hat perccel később Heffler lódult neki a 16-os bal sarkánál, Pirka csúnyán felvágta. Mivel ezt megelőzően Alex-szel is ezt tette, a második sárga lapja pirosat, azaz kiállí-tást ért.

A 18. percben laposan előrevágott labdára Bali és Kozmér rajtolt, utóbbi biztos volt a dolgában és kissé lelassított, míg előbbi a 16-osnál előrevetődve, a meglepett védő és a kimozduló kapus mellett a hálóba gurított, 2:0.

Folyamatosan a Pápánál volt a labda, ügyesen gurigáztak és remek akciókat vezettek, közülük is kiemelkedett a 36. percben megindított attak, amikor Rajnay balról átívelt a hosszú sarokra, az érkező Varga futtából, kapásból lőtt, Boros óriási bravúrral védett.

A 42. percben Bárányos adott be jobbról, Bali elől Böjte mentett, a labda a 16-oson álló Alexhez került, akinek ballábas lövését Kozmér blokkolta, majd a visszapattanó játékszert a brazil fél fordulatból csodaszép mozdulattal lőtte a kapuba, 3:0.

Ennyi mosolygós arcot régen láttam - mondta az egyik szurkoló a szünetben. A lelátón természetesen a Lombard remek játéka volt a téma.

A folytatás 49. percében Alex fejelt az ötösről, Boros azonban hárított. Az 53. percben újabb kitűnő adogatás végén Bárányos emelt a tizenegyes ponton álló Alex felé, aki hanyatt ollózó mozdulattal lőtt, a ledermedt Borosban azonban elakadt a labda. Az 59. percben Heffler vágta előre a labdát a bal oldalon, amikor az érkező Horváth letarolta a pápai játékost. 

Bede azonnal kiállította a gyirmóti labdarúgót. Eddig is rendre eldugta a labdát riválisa elől a házigazda alakulat, de ezt követően a vendégek csak nagyon ritkán jutottak hozzá a gömbhöz. Némi meglepetésre a 71. percben Szűcs is megmutathatta tudását, Kozmér 18 méteres szabadrúgásánál minden ügyességére szükség volt.

A 73. percben Granát jobbról élesen keresztbe lőtt, Bali centikkel lemaradt a labdáról, de Alex két méterről nem hibázott, 4:0. A 79. percben Rebryk jobb oldali beadását Varga szemtelenül megszelídítette, majd pimasz mozdulattal bokából, a hálóba pöckölt, 5:0. 

Kilenc perccel a vége előtt jobboldali kis szöglet után Heffler 23 méterről beadás helyett kapura csavarta a labdát, ezúttal a felső kapufa helyettesítette Borost. Egy perccel a lefújást megelőzően egy keresztlabdát Rajnay levett Ribinek, aki rávezette azt Szűcsre, de a második gyirmóti kísérletet is a Lombard hálóőre nyerte, lábbal védett.

Az NB II nyugati csoport-jának rangadóján a hazaiak még teljes létszámnál előnyt szereztek. Ezt követően az egy-, majd kétfős emberhátrányba került vendégek ellen nagyon jó focit játszott a vendéglátó alakulat. 

Lendületesen, gyorsan és pontosan adogatták a labdát, amit a gyirmótiak cicaként kergettek, de csak nagyon ritkán rúghattak bele. Véber György társulata káprázatos tavaszt produkált eddig, az idén a győzelmek mellett egyetlen döntetlent mondhat magáénak, és így már joggal ábrándozhatnak a bajnoki címről Pápán.

Véber György: Korán emberelőnybe kerültünk, ami megkönnyítette a dolgunkat. Ugyanakkor hetek óta olyan színvonalú és minőségű focit mutatunk be, ami látványos és eredményes.

Kiprich József: Biztos jó meccset játszunk, ha nem az ötödik percben dől el a sorsa. Annál jobb csapat a Pápa, hogy ilyen előnyt ne használjon ki.

Pécsi MFC-FC Ajka1:1 (1:1)Pécs, 1000 néző. V.: Oláh (Kiss, Varga). Pécs: Herbert - Simonfalvi, Szabados, Lantos, Présinger - Szalai, Sipos, Fónai, Wittrédi - Gyánó, Koplárovics. Edző: Róth Antal. Ajka: Jánosa - Pothárn, Pákai, Kaj, Hornyák - Gyűrűsi, Imre, Szabó, Manganelli - Gunther, Mihalecz. Edző: Artner Tamás.

Csere: Hornyák helyett Kovács a 46.,Wittrédi h. Lovrencsics a 60., Gyánó h. Horváth a 70., Koplárovics h. Kulcsár a 75., Szabó h. Csörnyei a 78., Pothárn h. Szöllőskei a 86. percben.

Gólszerző: Gunther a 12., Szalai a 26. percben.

A 3. percben jobb oldali szöglet után Gyánó fejelt mellé nyolc méterről. A 9. percben Mihalecz bal oldali beadása után Szabó tizennégy méteres lövését Herbert bravúrral hárította.

A 12. percben vezetést szerzett az FC Ajka, Manganellit buktatták a kaputól 20 méterre, a szabadrúgást Imre gurította Gunther elé, aki nagy erővel lőtte ki a felső sarkot, 0:1. Egy perccel később Mihalecz 18 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el. Nem sokkal ezután Rónai befelé kanyarodva 17 méterről lőtt, a labda centikkel kerülte el a kaput.

A 26. percben egyenlített a hazai csapat: bal oldali szögletet követően Jánosa a mezőnybe öklözött, de a labda Wittrédi elé került, a pécsi középpályás elhúzott Pothárn mellett, majd az alapvonalról visszagurított Szalaihoz, aki 15 méterről nem hibázott, 1:1.

Ezt követően Sipos, majd Szalai lövését hárította Jánosa. Az első félidő utolsó percében Mihalecz öt méterről nagy helyzetben Herbert kezébe fejelte a labdát.

A második játékrész első lövését Wittrédi küldte kapura, a labda a bal kapufa mellé szállt.

A 48. percben egy gyors ajkai kontrát követően Mihalecz került abszolút helyzetbe, a csatár a kapust is kicselezte, majd elesett, miután a védő utolérte, de a játékvezető nem látta tizenegyesnek az esetet. Ezután beszorult a vendégegyüttes, de a pécsi támadások nem jelentettek nagyobb veszélyt a kapura. Az 54. percben egy újabb ellentámadás után Kovács a jobb kapufa mellé lőtt.

A folytatásban erősödött a pécsi nyomás: a 65. percben Fónai kapásból csak centikkel tévesztett, egy perccel később Présinger beadását követően pedig Lovrencsics fejelt alig a kapu fölé.

A 79. percben a szerencse is az Ajka mellé szegődött, Szalai fejese a jobb kapufáról pattant ki. A mérkőzés utolsó percében Sipos 25 méteres lövését hárította remekül Jánosa.

Róth Antal: - Egy nagyon szervezett csapat ellen gólhelyzetet sem tudtunk kialakítani, ez eredményezte a pontvesztést.

Artner Tamás: - Gratulálok a csapatnak, úgy érzem, megérdemelten szereztünk pontot.

(Fotó: Babos Petra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!