Foci

2014.01.07. 11:45

Bundesliga csapatok elleni sikerek

Passau, Veszprém - A hagyományos évnyitó nemzetközi teremlabdarúgó tornára két veszprémi és egy devecseri együttes kapott meghívót a házigazdáktól.

Novothny Ottó

A németországi Sonnenland kupán az idén száznyolc csapat, ezernél is több ifjú labdarúgója lépett pályára, számolt be az eseményekről Matolcsi István csapatvezető..

A mezőny nemzetközi volt, a házigazdák mellett osztrák, olasz, angol, svájci, francia és persze magyar társulatok adtak számot tudásukról, a torna otthonául szolgáló műfüves arénában.

A VFC USE alakulatai az 1997/1978-ban születetteknél (itt indult Devecser is, de ők a csoportjukból három vereség után nem tudtak továbblépni), illetve a 2001/2002-ben született játékosokból álló korosztályban léptek pályára.

A veszprémi U13-as csapat megnyerte a nemzetközi focitornát. Balról második Rugovics Vendel, jobbról harmadik Endrész Pál. Fotó: Archív

Érdekesség, hogy a több nemzetből érkezett mezőny ellenére, a veszprémiek kivétel nélkül csak német csapatokkal játszottak.

Az idősebbek Tóth Gábor edző irányításával az első csoportmeccsen Weingarten együttesétől 2:1-re kikaptak (a vendégek gólszerzője Pecze volt). Ezt követte két győzelem: Deggendorf ellen 3:0 (g.: Pecze 2, Juhász), Vilshofen ellen 3:2 (Bacsi, Cseh, Juhász).

A négy közé jutásért a házigazdákkal csaptak össze és Pecze találatával (1:0) léphettek tovább.

A döntőbe jutásért Dingolfing volt a rivális, egyenlő erők küzdelmében 2:1-re a németek nyertek (g.: Juhász).

A bronzmeccsen viszont az ASV Chammal szemben 3:1-re diadalmaskodtak (g.: Pecze 2, Juhász) és felállhattak a dobogó harmadik fokára.

A fiatalabbakat Endrész Pál edző vezette és három csoportmérkőzésük közül kettőt megnyertek, egyet döntetlenre hoztak.

A társulat Passau Dunautal ellen Babos és Szűcs góljaival győzött. Ezt követően Landshuttal szemben 1:1-et mutatott az eredményjelző, Kiss volt eredményes.

Az utolsó csoporttalálkozón Unterer Donauwald ellen szoros mérkőzésen 1:0-ra győztek a veszprémiek, a gólt Magyar szerezte.

A legjobb négy közé jutáért itt is a vendéglátók álltak a másik térfélen, ám a VFC USE Hoffer és Horváth góljaival és 2:0-val lépett tovább.

A negyeddöntőben Fürstenfeldbruck következett, az eredmény szerencsére nem változott, csak a góllövők személye: Kiss és Mosonyi, illetve 2:0.

A fináléban a Wacker Burghausen próbált ellenállni a veszprémi rohamoknak, ám egyszer ez nem sikerült, így Kiss gólja tornagyőzelmet ért.

Ráadásul a legjobb játékosnak is a VFC USE soraiból választottak a szakemberek, Magyar Zsolt kapta a különdíjat.

További érdekesség, hogy a Bayern München játékosügynökségének képviselője megkereste a veszprémieket, elkérte négy U13-as labdarúgóik adatait, akiknek a pályafutását szeretnék figyelemmel kísérni a jövőben, illetve a két klub közötti kapcsolat felvételt is szorgalmazták.

Bundesliga csapatok elleni sikerek

Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai igazgatója elmondta, hogy a német labdarúgás erejét nem kell senkinek bemutatni. A veszprémiek Bundesliga kettes és hármas klubok utánpótlásai ellen nyerték meg a mérkőzéseket. Ráadásul a fiatalabbak utolsó négy csatájukon még gólt sem kaptak! A szakember hozzátette: szépen játszottak a csapatok a profi rendezésű tornán. A veszprémiek már többször diadalmaskodtak ezen az évnyitó eseményen, legutóbb két évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!