Foci

2014.08.28. 12:30

A tavalyi bronzérmes jön Ajkára

Ajka - A másodosztályú futball bajnokságban a harmadik fordulót rendezik meg. Az FC Ajka ismét erős ellenfelet kapott, hiszen a tavalyi bronzérmes Gyirmótot fogadja.

Novothny Ottó

Az ajkaiak eddigi mérlege a 2014/2015-ös szezonban ötven százalékos, hiszen otthonukban legyőzték a Sopront, majd idegenben kikaptak a tavaly még NB I-es Mezőkövesdtől.

- Sikerült végignéznünk a mérkőzést, közösen ki is elemeztük - utalt a mezőkövesdi találkozóra Klement István az ajkai labdarúgó együttes mestere.

Az Ajka szeretné kihasználni a hazai pálya előnyét és pontot, pontokat szerezni a Gyirmót ellen (Fotó: Penovác Károly)

- Igyekeztünk elsősorban a pozitív dolgokat kiemelni és persze a hibákról is szót ejtettünk, hogy azokat ne kövessük el újra. Mezőkövesden kikapni nem tragédia, sőt a második félidőben jól is játszottunk. Hogy aztán ez a teljesítmény nem párosult sikerrel, azt a védekezésben bekövetkező bakiknak köszönhettük. Azt gondolom, hogy rövid ideje dolgozunk együtt, és ehhez viszonyítva a jelenlegi teljesítményünket megfelelőnek tartom.

- A gyirmótiak viszont összerázódtak a tavalyi bajnokságban.

- Így igaz és azt a keretet még sikerült nekik tovább erősíteni. Nyíltan az első két hely egyikét szeretnék megszerezni, ennek megfelelően nagyon nehéz meccs vár ránk. Ugyanakkor hazai pályán pont, vagy pontok szerzése lehet csak a célunk. Ellenfelünk kitűnő labdarúgókból áll, ráadásul nekik csak finomítani kellett a játékot. Mi pedig most alakulunk, miközben Pákai nagyon hiányzik a védelemből, és most már Rajosra sem számíthatunk. Mindettől függetlenül bízom céljaink elérésében.

Tavaly nem termett ajkai babér

Az elmúlt szezonban idegenben az ajkaiak 3:0 arányban kaptak ki a Gyirmóttól, majd a visszavágón is 1:2-es vendéggyőzelem született. Azon a találkozón Sowunmi a 80. percben talált be, de ezután nem tudott egyenlíteni a hazai alakulat. Mindenesetre a bajnokság végére a Gyirmót felállhatott a dobogó harmadik fokára, az Ajka pedig a bravúros hetedik helyen zárt. A két klub között 14 pont volt a különbség. Az idén a Gyirmót kikapott a Vasastól, majd nagyon elverte (4:0) a Balmazújvárost.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!