Foci

2014.04.12. 08:11

Bravúr kell a futsalosoktól

A második felvonás következik a futsal NB I elődöntőjében. A veszprémiek az ország papíron második legerősebb csapatát látják vendégül, és próbálják meg legyőzni.

Horváth Gábor

A Berettyóújfalu lesz hétfőn este az 1. Futsal Club Veszprém ellenfele. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonásán a tavalyi ezüstérmes alföldiek nyertek. A mérkőzést végül 4:6 arányban elveszítő bakonyiak derekasan helytálltak idegenben, hiszen 1:4-ről egyenlítettek, de a hajrában a Berettyó behúzta a meccset.

Ha a Veszprém hétfőn otthonában visszavág, harmadik találkozó (amelyet ismét Berettyóújfalun rendeznének) dönt a továbbjutás sorsáról. A fináléba kerülés komoly bravúr lenne Madarász János fiaitól, főképp, ha azt vesszük, egy évvel ezelőtt az 1. FCV a kiesés ellen harcolt, sikertelenül.

A fiatal együttes végül megtarthatta első osztályú tagságát, és ebben a szezonban a legjobbak közé emelkedett. A Veszprém az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, majd gond nélkül lépett tovább a MAFC alakulatán. Ha nem is sikerül döntőbe jutni, Bényi Kálmánék pályára léphetnek a bronzéremért.

A felsőházi rájátszás másik ágán Rába ETO-Aramis elődöntőt rendeznek. Az első mérkőzést 5:2-re nyerte a címvédő győri csapat, amely hétfőn este bebiztosíthatja továbbjutását. Nagy meglepetés lenne, ha az Aramis le tudná győzni profi vetélytársát.

Az Aramis-Rába ETO és az 1. Futsal Club Veszprém-Berettyóújfalu mérkőzés egy időben kezdődik, április 14-én, hétfőn 18.30-kor. A bakonyiak természetesen ezúttal is nyitott kapukkal várják szurkolóikat, az érdeklődőket a Március 15. úti sportcsarnokba. A két együttes legutóbbi veszprémi mérkőzésén, február elején 2:2-es döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!