Foci

2015.03.22. 18:55

Az utolsó helyezett Balmazújváros verte meg az Ajkát

Ajka, Balmazújváros - Nehéz, küzdelmes mérkőzésen szenvedett vereséget a kiesés ellen menekülő FC Ajka a Balmazújváros otthonában a labdarúgó NB II egyetlen vasárnapi mérkőzésén.

B. Virág Rita

Balmazújváros - FC Ajka 1:0 (0:0)

Balmazújváros, ezer néző. Vezette: Nagy Róbert.

Balmazújváros: Radosevic Bokros, Papp, Gal (Batarelo 9.), Németh Á. Kiss, Sigér, Vachtler (Tóth 75.), Angyal (Popovic 54.) Virág, Batizi-Pócsi. Edző: Feczkó Tamás.

FC Ajka: Jánosa Asztalos, Köles, Zámbó, Merk Nagy B., Besztercei (Szabó 73.), Lattenstein (Németh L. 69.), Varga Major, Sowunmi (Mihalecz 78.). Edző: Zoran Kuntics. Gól: Batarelo (69.). Sárga lap: Popovic 75., Kiss 84., Radosevic 85.

Az ajkaiak vasárnap (balra Lattenstein, jobbra Varga G.) nem várt vereséget szenvedtek a sereghajtó otthonában
Fotó: Penovác Károly

Az ajkaiak igyekeztek lassítani a játékot, sokat járatták a labdát a saját térfelükön. A 12. percben Zámbó baloldali beadása után Sowunmi fejesét hárította a kapus, majd Major elől mentettek az utolsó pillanatban. A 20. percben Varga szabadrúgása után Asztalos fejesét hárította a hazai hálóőr, majd egy perccel később Sowunmi veszélyeztetett fejjel. A hazaiak részéről Angyal, majd Batarelo próbálkozott távoli lövéssel. A 29. percben Jánosa öklözte a léc fölé Bokros jobboldali beadását. A 44. percben Németh Á. húzott el a baloldalon, az alapvonal közeléből leadott lövését Jánosa a kapufa segítségével hárította. A másik oldalon Lattenstein 18 méteres lövése vágódott le Kiss testéről.

A szünet után az 50. percben meccslabdát rontottak az ajkaiak: Sowunmi jobboldali beadását Major tovább pörgette Lattenstein elé, aki 12 méterről, ajtó-ablak helyzetben mellé helyezett. Az 52. percben Varga emelését Radosevic a kapufa segítségével hárította. Nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, állandóan az ajkai térfélen zajlott a játék, és a 68. percben meg is szerezték a győztes gólt. Jobboldali beadást Asztalos nem tudta elfejelni, a baloldalról visszalőtt labdát Batarelo lőtte kapura, lövése Jánosát is érintve a háló bal oldalába jutott, 1:0. A bekapott gólt követően Kuntics edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát, az ajkai próbálkozásokat azonban a hazaiak rendre hárították. Az első félidőben bejött az ajkaiak taktikája, a szünet után meccslabdát hibáztak, majd a hazaiak szerencsés góllal tartották otthon a három pontot.

Feczkó Tamás: - Büszke vagyok játékosaimra, úgy érzem, a második félidő alapján megérdemelten nyertünk.

Zoran Kuntics: - A hazaiak jobban akarták a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!