Foci

2014.07.23. 13:05

Az U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne a pápai Perutz stadion

Pápa - Az U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne a pápai Perutz stadion, ahol kedden késő este két mérkőzést is rendeztek.

Novothny Ottó

Az első találkozóra, ahol a németek és a szerbek küzdöttek egymás ellen, a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezett szurkolókat, így meglepően sokan, 1500-an nézték az összecsapást.

A németeket a torna esetleges végső győztesének is tartják a szakemberek, ennek megfelelően a kezdés után szervezetten támadtak, míg a szerbek védekeztek és kontrákkal próbálkoztak. Ennek egyike sikeres volt, megszerezték a vezetést. Érdekesség, hogy a szerbek csapatvezetője Savo Milosevics volt (évekig játszott külföldön, például Aston Villa, Osasuna), aki végig meglehetősen indulatosan kommentálta az eseményeket.

A szünet után eztán meglepetésre a szerbek játéka megváltozott és jól teljesítettek, a németek pedig az utolsó percben óriási szerencsével egyenlítettek. Szintén említésre méltó, hogy a németeket a felnőtt válogatott egyik pályaedzője kísérte el a tornára.

A másik találkozóra mindössze négyszáz szurkoló volt kíváncsi. Itt elsősorban a küzdelem dominált. Mindkét együttes rúghatott jogos büntetőt, ám míg a bolgárok elhibázták, az ukránok belőtték és ezzel nyertek.

A pápai stadion és házigazdák kitűnőre vizsgáztak, hiszen a szakadó eső ellenére hibátlan gyepen játszhattak az Eb csapatai.

Legközelebb július 25-én, pénteken, 20.15 órakor lesz mérkőzés a Perutz stadionban, ekkor a Szerbia- Bulgária találkozót rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!