Foci

2014.07.24. 14:35

Az Öskü pontlevonás miatt bukta el a dobogós helyezését

Veszprém - A labdarúgó megyei első osztály 5-7. helyezett csapatainak mindegyike végezhetett volna előkelőbb pozícióban. Az ötödik Öskü például pontlevonása nélkül bronzérmes lett volna, de a Gyulafirátótnak és a Devecsernek is akadt olyan szakasza, amikor úgy tűnt, a legszűkebb elit tagja lesz.

Horváth Gábor

Öskü (5., 53 pont)

A ösküiektől utánpótlás létszámhiányok miatt összesen négy pontot vontak le az elmúlt szezonban, ami azért érintette különösen érzékenyen a csapatot, mert büntetés nélkül épp megszerezte volna a harmadik helyet.

Fekete István edző: -  A pályán elért eredmény alapján harmadikak vagyunk. Elégedetten tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra, még úgy is, hogy tavasszal három ponttal kevesebbet szereztünk, mint az ősszel. Az összes játékos hozzáállását köszönöm, remek egységet alkottunk, a bajnokság végére azonban sajnos kicsit elfogytunk. Az értékeléshez hozzátartozik, hogy a szerencse nem volt velünk, három gólt is kaptunk a 90. perc után, a hosszabbításban, s mindhárom alkalommal pontot veszítettünk.

Gyulafirátót (6., 53)

Az első 15 fordulót követően a Gyulafirátót a tabella élén állt, így voltaképpen (ha nem vesszük a tavaszról előrehozott forduló eredményét) őszi bajnoknak tekinthető. A csapat remekül kezdte a második félévet, ám néhány hét után egy hosszú hullámvölgy következett.

Hertelendy Jenő edző: - Fiatal, újjászervezett csapattal kezdtük a szezont, így nagy dicséret jár az őszi produkcióért. A tavaszt is jól kezdtük, aztán jött a hullámvölgy, aminek több oka is volt. A legfontosabb az, hogy meghatározó játékosaink épp a fontos meccsekről hiányoztak, kapusunk, Varga Zsolt eltiltása is rangadókra esett. Az utolsó két meccset aztán sikerült biztosan megnyernünk. Az őszi elsőhöz képest a hatodik hellyel nem vagyok elégedett, de a szerzett pontokkal igen, becsületes szezont zártunk. A dobogót a rangadókon buktuk el, azonban egy ilyen fiatal és rutintalan együttes bármikor hullámvölgybe kerülhet.

Devecser (7., 50)

A Devecser idén szintén az élmezőnyhöz tartozott és szintén a legfelső szintre pályázott. Az őszi produkciót azonban messze nem sikerült megismételni a második félévben és a dobogó közelből a hetedik helyig csúszott vissza az alakulat.

A Devecser (Illés Norbert fejel) nagy reménnyel vágott neki a második félévnek, de nem sikerült megismételniük őszi produkciójukat (Fotó: Zwicker Tamás)

Cserna Róbert edző: - Nem úgy sikerült a tavaszi idény, ahogyan szerettük volna, pedig nagy reményekkel vágtunk neki és a felkészülés is jól sikerült. Amúgy volt egy rossz sejtésem, a játékunk nem volt az igazi, nem ment úgy, mint az ősszel, pedig erősödtünk is. Aztán az idei első körben kaptunk egy négyest a Tapolcától, akadt két piros lapunk, s itt már letisztult néhány dolog. Konfliktusok voltak a csapaton belül, nem volt meg a megfelelő közösségi szellem, s ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a 24 tagú keret túl bőnek bizonyult. Fegyelmezetlenek voltunk meccseken és edzéseken is, a 40 sárga és hét piros lap nagyon sok. Összességében borzasztó rossz tavaszt produkáltunk. Csak Illés Mihályt és Osváth Róbertet tudom kiemelni, Takács Attila az együttes legjobbja lehetett volna, ha nincs a két kiállítása. A nyáron lesznek változások a keretben. Szeretnénk kárpótolni szurkolóinkat.

A szezon és valószínűleg az elmúlt jó néhány év legfurcsább meccsét az Öskü játszotta a Fűzfő otthonában. A két csapat május 10-én 7:7-re végzett egymás ellen, úgy, hogy a Balaton-partiak a 93. és a 96. percben is betaláltak. A vendégek fontos pontokat veszítettek, a Fűzfő lett a dobogós, az Öskü ötödik. A harmadik hely az egyesület történetének legnagyobb eredménye lett volna. Kár, hogy nem így történt. Most azon dolgozunk, hogy rendbe tegyük az utánpótlást, nem szeretnénk több pontlevonást emiatt. A felnőtt keretet igyekszünk egyben tartani és valamelyest megerősíteni mondta el a Naplónak Sövényházi István, az ösküi klub elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!