Foci

2014.07.11. 14:25

Az FTC és a DVTK is továbbjutott

Budapest – A Ferencváros 2:1-re nyert a Puskás Ferenc Stadionban a máltai Sliema Wanderers ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3:2-es összesítéssel jutott tovább.

A következő körben a horvát HNK Rijeka lesz a magyar bajnoki bronz-érmes ellenfele. A Diósgyőr 4:1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6:2-es összesítéssel jutott to- vább.

Eredmények: Ferencváros–Sliema Wanderers (máltai) 2:1 (1:0). Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Gólszerző: Ugrai (14., 11-esből), Busai (56.), illetve Scozzese (60.). Piros lap: Barbetti (92.). Birkirkara (máltai)–Diósgyőri VTK 1:4 (1:1). Ta'Qali, 1000 néző. Gólszerzők: Camenzuli (44.), illetve Elek (30.), Husic (61.), Barczi (66.), Marjanovic (91.). A bolgár Liteksz Lovecs és a moldovai Chisinau párharcát tegnap este, lapzártánk után játszották, a továbbjutó lett a DVTK ellenfele. Az is eldőlt, hogy melyik csapat lesz a magyar ezüstérmes vetélytársa az EL következő körében. A Győri ETO FC az IFK Göteborggal játszik a második fordulóban, mivel a svéd csapat a hazai döntetlen után 2:0-ra legyőzte a luxemburgi Fola Esch együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!