Foci

2014.10.26. 12:30

Az edzőváltás sem segített, pont nélkül az Ajka

Az edzőváltás sem lódította meg egyelőre az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttesét, miután a Grosics Akadémia alakulata is legyőzte a Veszprém megyei társaságot.

B. Virág Rita

Szeged–FC Ajka 1:0 (1:0)
Gyula, 70 néző. V.: Botló (Iványi, Szvetnik).
Szeged 2011 Grosics Akadémia: Belecan – Szabó P. (Oláh G. 83.), Markovic, Tóth, Mészáros (Kéri 69.) – Zelenyánszki, Máté, Fitos, Zabari – Oláh L., Germán (Manga 92.). Edző: Nyilas Elek.
FC Ajka: Jánosa – Horváth, Asztalos, Pákai, Zámbó – Lattenstein (Németh 46.), Köles, Weitner (Matetits 77.), Gunther – Szabó Zs. (Mihalecz 83.), Sowunmi. Edző: Zoran Kuntics.
Gólszerző: Oláh L. a 35. percben.

Az ajkai labdarúgóknak nincsen szerencséje, a hétvégén a Szeged ellenében szenvedtek vereséget (Fotó: Penovác Károly)

Kimaradt ajkai helyzettel indult a mérkőzés, a 7. percben Weitner hozta helyzetbe Sowunmit, aki már a kapuson is túljutott, de estében, 14 méterről az üres kapu mellé gurított. A vendégek részéről az első lövés Mészáros nevéhez fűződik, amit Jánosa könnyedén hárított. A 20. percben ajkai szögletet követően Horváth lőtt 20 méterről a jobb kapufa mellé. Majd Zámbó beadása után Sowunmi fejesét védte a hazaiak hálóőre. A 26. percben ismét egy kimaradt ajkai lehetőség, Horváth jobboldali beadása után Weitner nyolc méterről fejelt a jobb kapufa mellé. Ezt követően a hazaiaknál volt többet a labda. A 28. percben baloldali hazai szögletet követően Zabari közeli perdítését remek vetődéssel hárította Jánosa. A 31. percben Oláh L. az alapvonal közeléből célozta meg a bal alsó sarkot, de Jánosa a helyén volt. Egy perccel később Köves észrevette a kinn álló kapust, 50 méterről próbálkozott kapura lövéssel, a labdája centikkel jutott a léc fölé.

A 35. percben Köles hibáját kihasználva Oláh L. nyolc méterről emelt a kapu közepébe, 1:0.

Egy perccel később ismét Oláh L. előtt adódott lehetőség, de Jánosa bravúrral védett.

Aktívabban kezdte a második félidőt az FC Ajka, Németh, majd Weitner próbálkozott lövéssel, de mindkettő célt tévesztett. A 64. percben Gunther szabadrúgása után Pákai nyolc méteres löketét fogta Belecan. A 78. percben ismét fejjel veszélyeztetett az FC Ajka: a baloldalról érkezett beadást azonban Sowunmi a bal kapufa mellé fejelte. A hátralévő percekben egy esetben Jánosának kellett hárítani, de Máté emelését könnyedén húzta le az ajkai kapus.

Ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, az elsőben a Szeged, a másodikban az FC Ajka játszott fölényben. Az ajkaiak tulajdonképpen egy góllal megajándékozták a szegedieket és így a szerencsésebb csapat lett gazdagabb három ponttal.

 

Ajándékba adták az első játékrészt

Nyilas Elek: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, az edzőváltás mindig plusz motivációkat mozgat meg. A harcosság hozta meg a győzelmet.

Zoran Kuntics: – Az első félidőt ajándékba adtuk a Szegednek, a szünetet követően pedig már csak futottunk az eredmény után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!