Foci

2014.07.29. 09:30

Hajmáskér: aranyat ért a nagy tavaszi menetelés

Stílusosan fejezte be az előző szezont a labdarúgó megyei negyedik vonal keleti csoportjának bajnoka. A Hajmáskér a nagy rivális, ezüstérmes Várpalotai BSK-t 6:2 arányban fektette két vállra az utolsó fordulóban.

Horváth Gábor

Érdekesség, hogy az őszi szezon zárásakor még máshogy állta a dolog. November közepén, a 13. fordulóban még a várpalotaiak csapata volt a jobb, a VBSK hazai pályán 3:1-re nyerte a derbit és ezzel őszi bajnok lett. A palotaiak egyáltalán nem szerepeltek rosszul tavasszal, ám a szárnyaló Hajmáskérrel képtelenség volt lépést tartani.

A későbbi bajnok a második félévben mind a 13 mérkőzését megnyerte, így magabiztosan, megérdemelten szerezte meg az első helyet. A bravúros sorozat értéke még tovább növekszik, ha megvizsgáljuk az eredményeket, a hajmáskériek voltaképpen mindenkit könnyedén vertek, a legszorosabb sikerek a 4:2-es győzelmek voltak. A Bakonybél és a Balatonszőlős ellen lett ennyi az eredmény.

Az aranyérmes együttes az első három meccsén gólt sem kapott, akadt 6:1-es és 7:0-ás győzelme, a Jásdot pedig 18:0 arányban fektette két vállra. Nem csoda, hogy az összesen két vereséggel záró alakulatnak a gólaránya is remek lett, pontosan plusz 102-es (!). Az aranyérmes messze a legkevesebb gólt (25) kapta, a legtöbbet viszont az ezüstérmes szerezte, a korábban már említett, remekül szereplő várpalotaiak 147 alkalommal voltak eredményesek.

A tavalyi bajnok Bakonynána ezúttal a dobogó harmadik fokát csípte meg. Az együttes az ősszel többek között legyőzte a Hajmáskért, az idei folytatásban azonban már kicsit döcögött a szekér. A bakonynánaiak mögött a Bakonybél végzett 52 ponttal, a tágabban vett élmezőny végén pedig a Balatonszőlős, amely 44 egységet gyűjtött.

A hatodik helyen a Hárskút zárt 38 szerzett ponttal, mögötte pedig két 32-32 pontos alakulat áll a tabellán, az Olaszfalu és a Pécsely. Érdekesség, hogy előbbinek pozitív a gólkülönbsége, ami elsősorban az eredményes támadójátéknak köszönhető, egyébként a csapat viszonylag sok találatot kapott.

Mondhatnánk, hogy a kilencedik tihanyiak rosszul hajráztak, de az igazsághoz közelebb áll az, hogy gyenge tavaszt produkáltak, hiszen utolsó hét mérkőzésükön vesztesen hagyták el a pályát.

A Nagyvázsony két ponttal maradt el tőlük, az együttes többször is értékes pontot/pontokat szerzett, ahogyan a 11. helyezett Dörgicse is. A dörgicseiek legyőzték például az Olaszfalut és Hárskutat, valamint ikszeltek a várpalotaiakkal. A Jásd komoly pofonokba szaladt bele, a szintén 23 pontos Litér sem volt túl acélos, ugyanakkor a megnyert 7 és 6 meccs, illetve a 3 és 5 döntetlen nem számít rossz mérlegnek a tabella e szakaszában. A mezőnyből az Eplény lógott ki, a sereghajtó egy elmaradt meccsen szerzett három ponttal végzett.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!