Foci

2014.11.15. 15:33

Ajka vs ZTE FC: Remek derbi, gyenge játékvezetés

Ajka - Rangadónak indult, rangadó lett. Az Ajka-ZTE NB II-es futballderbin volt két piros lap, egy 11-es, hosszabbításban szerzett gól és számos kétes játékvezetői ítélet. Szabó a 94. percben talált a hálóba.

Horváth Gábor

Ajka – ZTE FC szöveges élő közvetítés ITT!

FC Ajka-ZTE FC 2:2 (0:1)

Ajka, 400 néző.

FC Ajka: Jánosa – Asztalos, Pákai, Zámbó – Németh, Varga, Köles, Gunther – Major – Szabó, Sowunmi. Edző: Zoran Kuntic.

Zalaegerszeg TE FC: Szappanos – Króner, Kovács, Fodor, Farkas – Bailo, Szőllősi, Simonfalvi, Horváth – Délczeg, Babati. Edző: Lendvai Miklós.

Csere: Németh helyett Lattenstein a 63., Varga h. Kalász a 69., Babati h.  Károly a 72., Szöllősi h. Bíró a 76., Sowunmi h. Mihalecz a 80., Bailo h. Kocsis a 87. percben

Sárga lap: Zámbó az 59., Major 61., Szabó 64., Varga 65., Jánosa 69., ill. Károly 72., Króner 86.

Kiállítva: Asztalos az 53., Kovács a 83. percben.

 

Néhány perc tapogatózás után egy hosszú kapuskirúgásból Délczeg került majdnem helyzetbe, nem sokkal később a másik oldalon egy sokkal veszélyesebb szituáció alakult ki. Major lövését a védők a gólvonalról mentették, a kipattanót pedig az ajkai közelről a kapufára helyezte. Ha higgadtabb, már a hatodik percben vezethettek volna a hazaiak.

Az FC Ajka többet birtokolta a labdát, de nem hibátlanul, az összjáték akadozott. Szabó Zsolt szép csele után Gunther lőtt 16 méterről, „eltört" labdája levágódott a védőkről. A 14. percben Szabó tekert nem sokkal kapu fölé.

Asztalos labdaszerzése után a fiatal hátvéd teljesen egyedül ugorhatott volna ki, de Sowunmi elhibázta a kulcspasszt.

A 24. percben Jánosának kellett kiöklöznie egy szabadrúgást. Hasonló szituációból szerzett váratlanul vezetést a ZTE.

A 27. percben Babati Benjamin végzett el szabadrúgást (amelyet egyébként nem előzött meg szabálytalanság) 20 méterről, jobb oldalról, a labda a védők feje felett akadálytalanul hullott Jánosa kapujának jobb oldalába, 0:1.

A gól nem tett jót az ajkaiak koncentráltságának, a zöldmezesek nem tudtak nyomást gyakorolni az egyre bátrabb vendégekre.

Öt perccel a szünet előtt Szabó fejelt nem sokkal mellé egy szöglet után. A 43. percben baloldali ZTE-akció után Simonfalvi adott be, a játékszer veszélyesen pattogott az ötösön, végül Pákai szabadított fel. Az utolsó percben a 16-os vonaláról végezhetett el szabadrúgást az Ajka (úgy tűnt, a Sowunmi ellen elkövetett szabálytalanság a büntetőterületen belül volt), Varga a sorfalba rúgta a labdát.

A pihenő után a legjobbkor jött az ajkai gól: rögtön. A 46. percben Szabó passzából Major Norbert juttatta a hálóba a labdát, 1:1.

Mielőtt az FC Ajka igazán belelendülhetett volna, tíz emberre fogyatkozott. Babati ugrott ki, a zalaegerszegi támadó és Asztalos küzdöttek a labdáért, Babati elesett és a játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanság történt. Asztalosnak piros lapot mutatott fel.

Ráadásul szegény embert az ág is húzza alapon a ZTE azonnal kihasználta a helyzetet. Az 54. percben Szöllősi Ferenc kegyetlenül bevágta a kaputól 17 méterre megítélt szabadot, 1:2.

Sowunmi cselezett befelé a bal oldalon, labdájával Szabó találta magát remek helyzetben, de nem tudta kapu felé irányítani a játékszert.

A hazaiak nehéz helyzetbe kerültek, a Zalaegerszeg gyors emberei előtt plusz területek nyíltak, sokszor csak sárga lap árán sikerült megállítani a vendégek akcióit.

A 71. percben Babati szabadrúgását védte szép mozdulattal Jánosa. A 74. percben Lattenstein tűzte rá a labdát jobbról, Szappanos öklözött.

A 82. percben Délczeg hibázott ziccert, ami meg is bosszulta magát. Major szerzett labdát, bevitte a 16-oson belülre, ahol elesett, a bíró (kicsit váratlanul) 11-est ítélt és kiállítást. Kovácsnak második sárga lap után kellett elhagynia a pályát.

Gunther állt oda a büntetőhöz, amelyet nagy erővel kapu fölé helyezett.

A hosszabbításban Károly került ziccerbe, Zámbó az utolsó pillanatban szerelt, az indítást a 94. percben Szabó Zsolt a védők közül kibújva a kapuba bombázta, 2:2.

Szívvel, lélekkel küzdött az FC Ajka, amely nem játszott jól. Az egy pontra ugyanakkor mindenképpen rászolgáltak a hazaiak, akik emberhátrányban sem adták fel. A játékvezető mindkét fél kárára többször tévedett.

 

Zoran Kuntic: - Nem unatkoztak a nézők. Az első félidőben kihagytuk a helyzeteket. A kiállítás után muszáj volt kockáztatnunk. Végig hittünk benne, hogy meglesz a döntetlen.

Lendvai Miklós: - Megérdemeltük volna a győzelmet, de ilyen az élet. Megpróbálunk építkezni és a következő meccseken előrébb lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!