Foci

2015.02.27. 10:20

A listavezetőt fogadják az ajkaiak

Rögvest a tavasz első hazai fellépésén kőkemény feladat vár az FC Ajkára, hiszen a mezőny legjobb együttesét, a Mezőkövesdet látja vendégül szombaton 14 órától.

B. Virág Rita

Az Ajka a tavaszi nyitányon, a Sopron otthonában gólzáporos 4:4-es döntetlent ért el.

- Azt sejtettem, hogy nem lesz 0:0, de 4:4-re nem számítottam - kezdte Zoran Kuntics, az ajkaiak mestere. - Sajnálom az utolsó pillanatban bekapott gólt, hiszen akkor most két ponttal többünk lehetne. Igazán elégedetlen sem lehetek, hiszen nekünk minden pontra nagy szükségünk van, hogy elkerüljük a veszélyzónát, s egyet azért begyűjtöttünk.

Szombaton sem vár sétagalopp az ajkai társaságra, hiszen a listavezető Mezőkövesd érkezik hozzá.

- Riválisunk egy remek csapat, mindössze kétszer kapott ki, s minden találkozóján legalább egy gólt szerez. Gólerős, taktikailag jól felkészített alakulat az övé, nem hiába vannak tele önbizalommal a játékosai. Jogosan pályáznak az első osztályra. Azonban azt gondolom, hazai pályán képesek vagyunk pontot szerezni ellene. A két csapat közötti különbséget igyekszünk sok-sok futással és jó hozzáállással pótolni. Ha szívvel, lélekkel focizunk teljesíthetjük a tervet - fogalmazott Kuntic edző.

Annyi bizonyos, hogy a csapatkapitány Pákai Gergő nem léphet pályára, hiszen a hétközben megoperálták. Mindkét térdét felnyitották, s most három hétig csak mankóval közlekedhet.

Gunther Zsolt öt sárgalap miatt nem szerepelhet, egy meccset kell kihagynia.

A Veszprémből igazolt hátvéd, Császár Attila papírjait pedig sikerült elintézni, s elvileg már ő is bevethető. Kérdés, Kuntics mester máris a kezdőbe nevezi-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!