Foci

2015.10.25. 13:12

Csődöt mondott a balatonfüredi védelem

Balatonfüred – Öt perc jó játék kevésnek bizonyult a kiesési rangadón. A BFC az utolsó helyen a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Csorna–BFC 4:2 (1:2)

Csorna, 150 néző. V.: Tuczai. Csorna: Lőre – Nagy, Fehér, Kovács, Leal, Bognár (Szabó Z., 56.), Iványi, Szabó T., Visy (Győrvári, 66.), Babics, Serfőző (Kantó, 89.). Balatonfüredi FC: Szabó – Gólya, Gál, Böröczky, Rudolf (Majer, 46.), Baldauf, Aranyi, Switzer, Rosta (Rápó, 70.), Tóth (Somodi, 70.), Wágner. Edző: Földesi Károly. 

Igazi kiesési rangadóra készült a két csapat, a hazaiak fogadkoztak, megszerzik első győzelmüket. 11. perc: Serfőző húzott el a jobb oldalon, beadását elvétették a védők, és Szabó T. egy csel után a rövid sarokba passzolt, 1:0. A félidő további részében inkább a küzdelem dominált lehetőségek nélkül, egészen a 41. percig. Ekkor egy ügyesen felépített támadás során Wágner kilépett Rosta indításával, és 15 méterről a kapu bal sarkába lőtt, 1:1. 

A 45. percben Switzer lefutotta védőjét, egy csel után visszapasszolt, s az érkező Gólya 16 méterről a hosszú felső sarokba bombázott, 1:2.

Földesi Károly együttese fontos meccset veszített el
Fotó: Nagy Lajos

Az 50. percben a hazaiak cseles szabadrúgását „jól megették” a füredi védők, s a visszapasszolt labdát Serfőző lőtte a hosszú sarokba, 2:2. 

Teljesen megzavarodott a BFC. A 62. percben Serfőző lesről indulva 15 méterről lőtt a bal sarokba, 3:2.

A 64. percben egy fölösleges, kemény szabálytalanság után Aranyit kiállította a játékvezető. A 68. percben Rosta szabadrúgása kipattant a kapusról, Wágner a védők mögül kibújva lőtt a kapuba, de az asszisztens lest látott.

A 78. percben egy hazai kontra után eldőlt a mérkőzés. Serfőző kapott jó indítást, és Rosta lábai között lőtt a kapuba, 4:2,
A BFC ötpercnyi jó játéka kevés volt a sokkal motiváltabbnak tűnő hazai csapattal szemben.

Jók: Serfőző a mezőny legjobbja, Szabó T., Babics, ill. senki.

Földesi Károly: – A hazai csapatot támogató bíráskodás mellett támadójátékunk elfogadható volt, védelmünk viszont csődöt mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!