Foci

2015.09.23. 15:28

Magyar Kupa: az NB III-as Füred hajtott, de nem talált a kapuba, a Diósgyőr parádézott

Balatonfüred – Nem hagyott kétséget a Diósgyőri VTK afelől, melyik csapat az első osztályú. A szurkolók is bemutatkoztak, a veszprémi csatárt azonban nem láttuk játszani.

Horváth Gábor

BFC–Diósgyőri VTK

0:7 (0:4)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Kovács. Balatonfüredi FC: Szabó – Bánhidi, Gólya, Gál, Böröczky, Aranyi, Cseszneki, Baldauf, Tóth, Switzer, Wágner. Edző: Földesi Károly. Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács, Nemes, Egerszegi, Kitl, Bacsa, Bognár, Barczi, Grumic. Edző: Bekő Balázs.

Csere: Gólya helyett Mayer és Tóth h. Rosta a 46., Switzer h. Maka a 61., illetve Kitl h. Kövér és Barczi h. Ternován a 46., Rados h. Bősz a 67. percben.

Gólszerző: Grumic a 15., 17. és a 42., Bacsa a 38., Bognár az 59. és a 90., Kovács a 71. percben.

Először, némileg meglepő módon, nem látszott zsúfoltnak a balatonfüredi futballpálya lelátója, de a kezdésre szépen megtelt a létesítmény: körülbelül hétszázan várták az NB I-es Diósgyőri VTK vendégjátékát. Hogy nem „csak” egy átlagos élvonalbeli csapatról van szó, jól mutatta, hogy szép számmal érkeztek vendégdrukkerek, akik már az első perctől kezdve lelkesen, ötletesen és viccesen bíztatták kedvenceiket.

Persze sok helybéli is kíváncsi volt a DVTK-ra, amely nem cserékkel állt ki az NB III-as Füred ellen. A borsodiak bevetették legjobbjaikat, a Veszprém megyeiek nagy bánatára viszont Novothny Soma kimaradt a sorból, a veszprémi nevelésű csatár, aki az előző hétvégén megszerezte első gólját az élvonalban, a cserepadról nézte végig a meccset.

A hazaiak elszántan és koncentráltan kezdtek, az első negyed órában nem volt fölényben a Diósgyőr, de a 15. percben egy szerencsétlen mozdulat után mégis megszerezte a vezetést. Grumic fejese kijött a kapufáról, Szabó kapus lábáról viszont a hálóba pattant.

A folytatásban egyre jobban belelendült a nem túl motivált vendégcsapat, amely az első félidőben még háromszor talált be. A füredieknek is akadt helyzete, először Baldauf közeli lövését védte Rados, majd Cseszneki bombája csattant a felső kapufán. Ezzel a BFC el is lőtte puskaporát, a második játékrészben már jobban kidomborodott a tudás és fizikai különbség.

Ezzel együtt a hazaiak végig szervezetten játszottak és jól védekeztek. A DVTK több helyzetet is hibázott, de a szurkolók ettől függetlenül boldogok voltak, főleg az a miskolci drukker, aki tombolán két velős pirítóst nyert a velős pirítósáról méltán népszerű helyi vendéglőbe. Ha megtalálta a helyet, egészségére!

Az újpestiek is magabiztosak voltak

A labdarúgó Magyar Kupa főtábláján a második fordulót rendezték. Több NB I-es csapat is pályára lépett. Meglepetésre a Puskás Akadémia búcsúzott, a Kozármislennyel szemben maradt alul. A többi élvonalbeli együttes továbbjutott, a legtöbb gólt, az egész mezőnyben, az újpestiek szerezték, kilencszer találtak be Celldömölkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!