Foci

2015.06.19. 17:04

Jöhetnek a fiatalok! - Új focicsapat épül Pápán

Pápa - Egyelőre még sok a kérdőjel a város felnőttlabdarúgása körül, az azonban biztosnak tűnik, hogy a Lombard nélkül, a helyi fiatalokra támaszkodva alakul majd ki az új csapat.

Polgár Tibor

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere úgy fogalmazott, amennyiben a nulláról kell újrakezdeni a város felnőttlabdarúgását a megyei első- vagy másodosztályú pontvadászatban, akkor ezt Pápai Perutz Futball Club néven teszik majd meg. A városvezető emlékeztetett, korábban több tehetséges, az NB I-ben ismertté vált futballistát is kinevelt a pápai utánpótlás, elég csak Radó Andrást vagy Novák Csanádot említeni. – A megszűnő U21-es csapatból kiöregedő labdarúgókra szeretnénk támaszkodni. Meggyőződésem, hogy velük a megyei első osztályban is sikeresek lehetnénk, és egy olyan szerethető csapatot tudnánk felépíteni, melyet szurkoló, illetve támogató egyaránt magáénak érez – hangsúlyozta a polgármester.

A Lombard Pápa futballistái a múltat, míg a Pápai Egyesített Labdarúgó Club előttük álló focistapalántái a jövőt jelentik Pápán
Fotó: Penovác Károly

Megjegyezte, az újrainduló csapat költségvetése öt és tízmillió forint között lenne, ennek az összegnek körülbelül a felét biztosítaná az önkormányzat, a fennmaradó részt egyéb forrásokból fedeznék. Természetesen az új gárda elé azt a célt tűzik majd ki, hogy minél előbb eljusson az NB III-ba, ahonnét egy befektetővel akár egy újabb szinttel is feljebb lehetne lépni. Elvileg még arra is van némi esély, hogy létszámhiány miatti felkérésnek eleget téve – vagy egyéb úton – az NB III-ban startoljon az új pápai focicsapat. Ám az biztos, hogy Pápa város a továbbiakban nem működik együtt az Új Lombard Sport Kft.-vel. Utóbbi gazdasági társaság egyébként kapott indulási jogot az NB III-ra, de – komoly tartozásai miatt – minden bizonnyal nem lenne képes csapatot indítani a harmadik vonalban (sem).

Áldozó Tamástól megtudtuk: a Perutz Stadion rekonstrukciójához kapcsolódóan jogszabályi változás nem történt, a beruházás az építési engedélyezési eljárás közepén és a közbeszerzési eljárás kiírása előtt tart. Tehát Pápán arra készülnek, hogy a tervek szerint megvalósul a stadion felújítása, átépítése.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!