Foci

2014.10.25. 19:07

A hajrában nyerte meg a meccset a Lombard

Noha a félidőben még hátrányban volt, egy hajrábeli góllal mindhárom pontot elhozta Pécsről a Lombard Pápa a labdarúgó NB I 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Polgár Tibor

Pécsi MFC-Lombard Pápa 1:2 (1:0)
Pécs, 400 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Farkas, Medovarszki).
Pécsi MFC: Poleksic – Nagy J., Romic, Balogh B., Mohl – Kővári, Horváth A., Szatmári, Márkvárt, Heffler – Fröhlich. Vezetőedző: Véber György. Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Florean, Sluka, Csilus, Zulevs – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Kovács László.
Csere: Fröhich helyett Frank és Heffler helyett Wittrédi egyaránt a 63., Szatmári helyett Rácz a 75., illetve Florean helyett Nagy T. az 58., Popin helyett Benkő a 74., valamint Zulevs helyett Coroian a 86. percben.
Gólszerző: Márkvárt a 35., illetve Zulevs a 47., és Coroian a 90. percben.
Sárga lap: Horváth A. a 70., Balogh B. a 71., Kővári a 73., illetve Zulevs a 25., Bogunovic a 30., Tóth G. a 82., és Nagy T. a 93. percben.

Marian Sluka (19) ezúttal is hasznos tagja volt a Lombard Pápának, a szlovák légiós biztos pont a középpályán (Fotó: Penovác Károly)

A két csapat futballistái azonos pontszámmal – a hazaiak a tabella 12. helyéről, míg a vendégek a 13. pozícióból – várták a találkozót, így leginkább kiegyenlített játékra volt kilátás.

Ennek megfelelően a mérkőzés elején a szembenálló felek felváltva tesztelték a kapusokat: Fröhlich próbálkozását Szűcs, majd Popin kísérletét Poleksic hárította. A 15. percben Csizmadia a tizenhatoson belül blokkolt egy veszélyes lövést, ami után a labda a felső lécről szögletre pattant. Nem sokkal később Kenesei bő 20 méterről célba vette a PMFC kapuját, de a baranyaiak hálóőre ezúttal is nagyot védett. A 33. minutumban Mohl 25 méteres szabadrúgásból a bal kapufát találta telibe. A 35. percben már jóval szerencsésebbek voltak a piros-feketék: Márkvárt Dávid távoli lökete Tóth Gáboron megpattanva a Lombard hálójában kötött ki, 1-0.

A második játékrészt remekül kezdték a pápaiak, akik a 47. percben egy szép támadás végén kiegyenlítettek, miután Csilus visszagurított labdáját Zulevs remek mozdulattal a léc alá bombázta 15 méterről, 1-1. A 49. percben Márkvárt betört a tizenhatosra a jobb oldalon, 13 méterről tüzelt, azonban Szűcs a kapufára tolta a játékszert és megóvta csapatát az újabb bekapott góltól. A folytatásban a pécsiek leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak, miközben Kovács László tanítványai sem mondtak le a kontrák lehetőségéről. Az utóbbi időben igencsak peches Lombard-fiúk a 90. percben visszakaptak valamit a sorstól, ugyanis Kenesei mesteri centerezését a csereként beállt Andrei Coroian közelről a kapuba vágta, 1-2.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a Lombard Pápa hosszú gólcsendet és idegenbeli nyeretlenséget megtörve győztesen távozott a pécsi stadionból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!