Foci

2014.05.11. 14:40

Gólgazdag ajkai siker

Tatabánya - Az NB II-es labdarúgó bajnokságban az ajkaiak folytatták veretlenségi sorozatukat, ismét kötelező meccset nyertek megérdemelten.

Novothny Ottó

Tatabánya _FC Ajka

2:3 (0:0)

Tatabánya, 100 néző. V.: Takács (Butkai, Tőkés). Tatabánya: Farkasdi - Almási, Ludánszki, Kovács, Zámbó (Weitner 76.) Czanik, Bakos, Kis - Szabó (Dombai 60.), Móri (Gyürki 87.), Batizi Pócsi. Edző: Bozsik Péter. Ajka: Jánosa - Köles, Jagodics (Gunther 67.), Pákai, Fodor - Horváth, Rajos (Dócz 54.), Sipos Lattenstein (Kanta 78.), Sowunmi, Major. Edző: Jákli Péter.

Gólszerző: Batizi Pócsi 77., Móri 81., ill. Lattenstein 61., Major 65., Sowunmi (11-es) 85. perc.

Sárga lap: Almási 82., ill. Köles 77. perc.

Kiállít.: Farkasdi 59., Czanik 84., ill. Kanta 91. perc.

A 4. percben Major beadását Rajos lőtte alig kapu mellé. A 17. percben újabb beadást követően Sowunmi fejesét, majd lövését blokkolták a védők. A hazaiak első támadásánál Bakos tévesztette el a kaput. A félidő felénél Sowunmi a hálóba lőtt, de a szabályosnak tűnő találatot a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A folytatásban a tatabányaiak próbálkoztak, de kimaradtak a helyzetek. Félóra elteltével Batizi Pócsi fejelt a háló fölé. Öt perc múltán Lattenstein visszagurított labdáját Jagodics vágta kapura, a védők a gólvonalról mentettek. A 41. percben Lattenstein 18 méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufát találta telibe.

Szünet után az 50. percben Horváth szerelését szabálytalannak látta a játékvezető, Bakos büntetőjét Jánosa védte. Az 55. percben Czanik lövése szintén a jobb kapufáról vágódott vissza. Az 59. percben Major egyedül tört kapura, a kivetődő Farkasdi elhúzta a lábát. A bíró büntetőt ítélt és a hálóőrt kiállította. A 61. percben a 11-est Lattenstein lőtte, Dombai védett, a kipattanóból az ajkai már nem hibázott, 0:1. A 65. percben Major ment el a bal oldalon, két csel után higgadtan gurított a hálóba, 0:2. A 74. percben Köles beadását Sowunmi pörgette kapu mellé. A 77. percben Batizi Pócsi két jó csellel betört a 16-oson belülre és a kapuba rúgta a labdát, 1:2. A 81. percben az ajkai védők nem tudtak szerelni, Móri a jobb oldali beadást közelről gurította a kapuba, 2:2. A 85. percben Sipost Czanik lerántotta, a büntető mellé a vétkes második sárgáját és így a piros lapot is megkapta. A 11-est Sowunmi értékesítette, 2:3. A 91. percben Kantának is második sárgáját mutatta fel a bíró, ő is mehetett zuhanyozni.

Felejtős első játékrész után, a másodikra feljavult az ajkaiak játéka. Emberelőnyben és biztos vezetésnél túlságosan is megnyugodtak, a lelkes hazaiak egyenlítettek. Ekkor a vendégek remek hajrával megérdemelten nyertek.

Bozsik Péter: - A kiállításig mi irányítottunk, az történt a pályán, amit akartunk. Kapufát rúgtunk, büntetőt hibáztunk. Ezt követően megpecsételődött a sorsunk. Mourinhot tudnám a idézni, de nem keresek annyit, hogy ezreket fizessek büntetésként.

Jákli Péter: - Gratulálok a Tatabányának, hogy ilyen helyzetben és emberhátrányban sem adták fel a mérkőzést. A gyenge első félidő után rendeztük sorainkat, vezettünk, majd annak ellenére, hogy a házigazdák egyenlítettek, megérdemelten győztünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!