Foci

2012.02.20. 09:33

Utolsó helyen az újságírók

Veszprém - Hagyományteremtő szándékkal, barátságos labdarúgó-teremtorna keretében találkoztak egymással vasárnap a megyeszékhely színészei, politikusai és újságírói. A kupa mezőnyét volt NB I-es futballisták és egykori világklasszis kézilabdázók színesítették.

Horváth Gábor

A megyeszékhely egykori NB I-es labdarúgócsapatának tagjai elegáns, tanítanivaló futballt mutattak be, a színészcsapat harcosan küzdött, a közéleti alakulat taktikusan játszott, míg a médiaalakulat megmutatta, hogy jobban ír, közvetít vagy készít riportot, mint focizik. Így hangzik a veszprémi focifarsang tömör összefoglalója, persze ennél jóval több minden történt a régi SZÚR-ok (színész-újságíró rangadó) hangulatát felidézni igyekvő eseményen.

Vasárnap délelőtt a Március 15-e úti csarnokban gyűltek össze a torna résztvevői. A csapatok összeállításából egyből kitűnt, hogy nem a sebtiben "összetákolt" médiaválogatott a vetélkedés esélyese, ennek ellenére az együttes két egymás utáni meccsel kezdett, ami izzasztó programnak ígérkezett. Az újságírók és tévések derekasan helytállva küzdöttek, ám a többek között Csik Ferenc, Végh Zoltán, Szécsi János és Rugovics Vendel nevével fémjelzett egykori profik egy 6:0-s győzelemmel törték meg a lelkesedést, majd a Csoknyai István, Éles József, Török Lajos kézistrióval megtámogatott színházi  együttes is legyőzte (2:0) a médiacsapatot.

Eperjes Károlyék ezt követően - többek között Porga Gyula veszprémi polgármester nagy védéseinek is köszönhetően - hatalmas küzdelemben maradtak alul (5:3) a közéleti alakulattal szemben. A VFC-öregfiúk végül a papírformának megfelelően minden meccsüket simán hozták, így megérdemelten emelhették fel a trófeát. A második helyen a politikusok végeztek, harmadikok pedig a színészekkézilabdázók lettek. Az újságíróknak, akik a közéleti gárda elleni zárómeccsen azért a becsületgóljukat és -pontjukat is megszerezték, meg kellett elégedniük a negyedik pozícióval és azzal az elhatározással, hogy jövőre revánsot vesznek vetélytársaikon.

A mérkőzéseket az Illés László-Pernesz Imre játékvezető páros csekély hibaszázalékkal, közmegelégedésre vezette, csupán Csoknyai István kért rajtuk számon egy szabadrúgást.

Az esemény egyébként remek hangulatban telt, a pályán lévők kemény, de barátságos küzdelmet vívtak, a lelátón helyet foglalók pedig élvezték az időnként látványos, időnként humoros küzdelmet.

A torna részletes eredményei: Közélet-Veszprém FC Öregfiúk 2:4, Színészek-Média 2:0, Közélet-Színészek 5:3, VFC Öregfiúk-Média 6:0, VFC Öregfiúk-Színészek 4:1, Közélet-Média 1:1.

A végeredmény: 1. VFC Öregfiúk 9 pont, 2. Közélet 4, 3. Színészek 3, 4. Média 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!