Foci

2011.01.24. 20:38

Ajkai tornaelsőség, a VFC ötödik lett

Győr - Kilencedik alkalommal rendezték meg az Alcufer kupa Horváth Ferenc emléktornát. A kispályás labdarúgó eseményen tizenhat csapat feszült egymásnak. Ott volt a mezőnyben az FC Ajka és a Veszprém FC NB II-es csapata is.

Novothny Ottó

Mindkét alakulat a csoportjából továbbjutott, majd az ajkaiak meg sem álltak a döntőig, ahol mindkét ellenfelüket legyőzték (Mosonmagyaróvár 3:1, Gyirmót 4:3), majd a végső fináléban Győrszemere (ez a klub a veszprémiekkel volt egy csoportban és első helyen jutott tovább) ellen 2:2-es döntetlenre végződött a találkozó. A büntetőpárbajt Artner Tamás tanítványai nyerték meg, így első alkalommal megszerezték a vándorkupát.

Ráadásul Kottán Krisztiánt választották a legjobb játékosnak, míg Rácz Ferenc (ajkaiak újonnan igazolt játékosa) a torna felfedezettje elnevezésű különdíjat vihette haza. A veszprémiek az ötödik helyért léptek pályára és a Győri ETO együttesét 2:1 arányban felülmúlva meg is szerezték az előkelőbb helyezést.
Végeredmény: 1. FC Ajka, 2. Győrszemere, 3. Gyirmót, 4. Csorna, 5. Veszprém FC, 6. Sopron.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!