Életmód

2015.01.11. 08:55

Zoób Kati: Dolgozni csak tökéletesen érdemes

Sümeg – A városnapi ünnepségen Zoób Kati divattervező vallotta, hogy csakis tökéletesen érdemes tennünk az életben bármit is.

Tóth B. Zsuzsa

A divattervező Sümeg Díszpolgára kitüntetést vett át a jeles napon. Amint azt méltatásában Végh László polgármester is elmondta, Zoób Kati karrierje talán akkor kezdődött, amikor érettségi után a szövetkezetben megbízták, hogy készítsen valamit a maradék rongyokból. Akkor kezdett el textilből játékokat tervezni és készíteni. Később már Budapesten először bábokat varrt, 25 évesen már ő készítette el Süsüt, a sárkányt. Elkezdett színházi és filmes kalapokat, maszkokat, álarcokat készíteni, 28 éves korában már revü-jelmez tervező lett, aztán alapított egy színházi jelmezműhelyt. Sokan jártak hozzá ruhákat készíttetni, így aztán a nagy sikerre való tekintettel végül maga kezdett ruhákat tervezni. 1994-től már a divat a fő szakterülete. Szalont nyitott a pesti belvárosban, amely elképesztően népszerű lett. Nagy érdeklődés mellett zajló divatbemutatókat rendezett. 1995-ben részt vett a párizsi Fashion Weeken, az Angliában rendezett magyar kulturális évadra is meghívták.

Zoób Kati meghatottan köszönte meg a díszpolgári címet (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Ruháit ma már a világ nagyvárosaiban forgalmazzák. Az ötven legsikeresebb hazai üzletasszony egyike, de ami ennél is sokkal fontosabb: kreatív, alkotó ember, aki mindig tele van új ötletekkel. Gazdag kézimunka- és textilgyűjteményét lányával, Fruzsinával gondozza. Zoób Kati a kitüntetést meghatódva köszönte meg.

– Különleges helyzetben érzem magam, itt vagyok a szülővárosomban a családommal és önökkel. Itt állok azon a színpadon, amelyen először hét évesen álltam és akkor fogadalmat is tettem. Egy gyermekoperettben játszottam és elhittem, hogy az egy igazi, nagy fellépés.

Előtte az édesanyám úgy indított el, hogy csak úgy álljak ki a színpadra, ha biztosan tökéletesen tudok csinálni mindent, mert ha nem, akkor inkább ne is menjek ki – emlékezett Zoób Kati és vallotta, hogy azóta is eszerint éli az életét, nem híve a középszerűségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!