Életmód

2015.02.15. 22:55

Vigyázzunk a bőrünkre!

Ma már nagyon sokféle hámlasztás létezik, a választást érdemes szakemberre bízni.

Tóth B. Zsuzsa

Pillerné Szendi Veronika kozmetikus szerint a  téli időszak megfelelő arra, hogy a nyáron szerzett pigmentfoltokat elhalványítsuk. Erre legalkalmasabb a bőrhalványító kezelés, amely látványos eredménnyel jár. A pigmentfoltok kezelése mellett egyéb bőrproblémákra is megoldást nyújt ez a fajta kezelés – magyarázza Vera. Mint mondja, a bőrhalványítás csökkenti a ráncok mélységét, hatására az apróbb ráncok ki is simulnak. Valamint elhalványodnak a hegek, csökken a faggyútermelés.

- A kozmetikai iparban már számos hámlasztó kezeléssel találkozhatunk. Hogy csak néhányat említsek, van kémiai, biológiai, mechanika hámlasztás.

A kémiai bőrmegújító kezeléseknél általában savas termékeket használnak a szakemberek. Azok leoldják a felső, megvastagodott szaruréteget. A bőrt védő keratin rétegét koptatják, amely a sejteket gyorsabb hámképzésre bírja. Hatására a bőrünk megtisztul, simább, feszesebb lesz, valamint a hatóanyagok jobban felszívódnak.

Pillerné Szendi Veronika kozmetikus Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A biológiai hámlasztás, azaz biológiai peeling szintén eltávolítja a felső elhalt hámréteget. Azonban annak során a termékek bekerülnek a pórusok közé is, szinte kiszippantják a felesleges faggyút. Az apró mikrotűk bekerülnek a bőr mélyebb rétegeibe, belülről is elindítva a hámlasztási folyamatokat. Hatására a tiszta pórusokon keresztül mélyen felszívódnak a krémek, a bőr pedig rugalmasabbá válik. Különösen jó ez a megoldás a zsíros, tág pórusú, pattanásos bőrre. Bármilyen bőrtípusra ajánlom – mondja Vera.

Szól továbbá a mechanikai mélyhámlasztásokról is, azaz a mikrodermabrázióról és a gyémántfejes mikrodermabrázióról. Előbbi esetében apró kristályok gondoskodnak a felső bőrréteg lecsiszolásáról. Hatékonyan, mégis kíméletesen távolítják el az elhalt rétegeket. A lecsiszolandó réteg vastagságát a kozmetikus mindig a kezelendő páciens bőréhez tudja igazítani. A gyémántfejes mikrodermabrázió vákuum elven működik. A bőrhöz érintve a kezelőfejet vákuum keletkezik, amely hatására a gyémántfej fájdalommentesen leradírozza a bőrt. Az fellélegzik, a kezelés után pedig háromszor olyan hatékonyan szívódnak be a hatóanyagok, mint korábban.

- Ne feledjük azonban, hogy mindenféle hámlasztás után védenünk kell a bőrünket megfelelő fényvédővel. Nem szabad szoláriumba, napra mennünk. A kezeléseket évente egyszer kúraszerűen végezzük el. Egy kúra négy-hat alkalmat jelent. Még nem késő az erős napsugárzás előtt végigvinni egy ilyen kúrát – tanácsolja a kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!