Életmód

2014.12.12. 16:35

Az idei karácsonyon igazán előtérbe kerül a család

A közelgő év végi ünnepen az összefogás, az összetartozás, a család egysége kerül előtérbe.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Peszlen Mária színtanácsadóval beszélgettünk az asztrozófia tükrében. A kos jegyében születettekhez a fej tartozik mint testrész. Erősségük az irányítás, az ötletelés, önérvényesítés. A férfiak örülhetnek egy barkácsoláshoz való szerszámnak, a hölgyek sportbérletnek, közös kalandtúrának. A bika napjegyűek élvezik a természet adta szépséget, testrészük a nyak. Vásároljunk nekik egy szép kék sálat, egy palack különleges bort, egy naplót. Az ikrekhez a karok és a tüdő tartozik, kiváló a szervező- és kommunikációs készségük. Örülnek a pulóvernek, sólámpának, fényképalbumnak a régi családi képekkel. A rákokhoz a hát, a gyomortáj, a méh tartozik, fontos számukra a női minőség, az otthon, a múlt szeretete. Örömet szerezhet nekik a régiség, antik tárgy. Az oroszlán jegyében születettekhez a szív és a hátgerinc, a csukló és a hajkorona tartozik. Meglephetjük őket hajápolási szerekkel, karkötővel.

Fotó: a szerző

A szűzhöz a kezek, a hasi területek, a felszívódás, rendszerezés, rendtartás tartozik. Kaphatnak kesztyűt, táskát, naptárt, logikai játékot, illatszert. A mérlegek kedvelik a párjukkal szervezett programokat, művészeteket, szívesen mennek színházba, moziba, koncertre, tárlatra. A skorpió (főnix) jellemzője az erős szexualitás, feladata az elengedés, a titkok megfejtése. Kiváló ajándék lehet egy rejtvénykönyv, kirakós játék, fehérnemű. A nyilas jellemző testrésze a csípő és a comb, szerve a máj. Szeret utazni, csillagtérképet, útikönyvet lapozgatni.

A bakok jellemző testrésze a térd és a csontrendszer. Kiránduljunk velük kilátóhelyekre, régi műemlékekhez. Jó ötlet egy 3D-s puzzle vagy egy térdvédő, természetes csonterősítő szer. A vízöntő szereti a barátokkal tölteni az időt, jellemző testrésze az alsó lábszár, az érhálózat, nyirokrendszer. Jó ajándék a harisnya, a wellnessfürdőjegy. A halak testrésze a lábfej, lábápolással kapcsolatos dolgokkal lepjük meg őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!