Életmód

2014.08.08. 18:52

Töltődjünk fel a nyárral!

Használjuk ki még a nyár adta lehetőségeket, töltekezzünk napfénnyel, pihenjünk, sétáljunk, menjünk koncertre.

Tóth B. Zsuzsa

A lényeg, hogy a lehető legtöbbször tegyünk olyat, amit szívesen csinálunk és kikapcsol bennünket – javasolja Szilvágyi Beatrix coach, tréner.

Trixi szerint a depresszió akár ősszel, vagy nyáron is utol érhet bennünket, akkor is, ha valójában télen a leggyakoribb. Előfordulhat, hogy megnő az étvágyunk, hízás, fáradékonyság, fejfájás koncentrációs nehézség merül fel, kevesebb az energiánk, csökken a teljesítményünk, ingerlékenyek vagyunk, de akár a szorongás, kilátástalanság érzése is kialakulhat bennünk. Ezek a tünetek megjelenhetnek a vidám és optimista embereknél is, ezért nagyon fontos, hogy ne ijedjünk meg tőlük. Fogadjuk el ezt az átmeneti állapotot.

Ügyeljünk az étrendünkre, levegőzzünk sokat, sportoljunk, menjünk társaságba, nevessünk.  Használjuk ezt az időt az energia gyűjtésre, rekreációra. A szabadság alatt regenerálódjunk. Olvassunk egy jó könyvet, menjünk táncolni, szabad téri rendezvényeken szórakozzunk. Tanuljuk meg az ellazulást, jógázzunk, meditáljunk.

Hasznos lehet az autogén tréning, vizualizáció. Ezért örüljünk még a napfénynek, használjuk ki az utolsó heteket-napokat, és ne feledjük: az ősz a gyönyörű színeivel is kínál lehetőséget a feltöltődésre, a “tankolásra”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!