Életmód

2017.05.28. 19:45

Test-lélek-szellem harmóniája - Francsics Judith a betegségek lelki hátteréről

Korábbi írásainkban Francsics Judith a jósnő feladatáról beszélt, érintve a felelősséget a különböző élethelyzetben megrekedt emberek életét illetően, arról, kell tenni az egyénnek élete megváltoztatásáért. Most a betegségek lelki hátteréről lesz szó.

Müller Anikó Hanga

Az egészséghez - test-lélek-szellem harmóniájához -, megőrzéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy kimozduljunk a város fojtogató, nehézkes energiáiból, és minél többet tartózkodjunk ott, ahová mi, emberek is tartozunk: a természetben. Judithot elkísértem a hegyek közé egy kirándulásra, ahol érdekes gondolatokat osztott meg velem. Többek között azt is, hogy gerincproblémáját a sziklamászással tudta megoldani, miután a lelki kiváltó okot is rendezte magában, magával.

- A mai nyugati orvoslás szinte kizárólag anyag-, illetve fizikai test szinten hajlandó foglalkozni a betegséggel, a gyógyítással. A "betegek" legnagyobb részt az orvosra bízzák egészségük helyreállítását, aki kiragadva" az adott szervet az egészből, megpróbálja annak működését helyreállítani gyógyszer segítségével. Ha elfogadjuk, hogy az egészséget a test-lélek-szellem harmóniája, egyensúlya adja, és a fizikai, látható testi szint csak 4-5 százalék, akkor érthető, miért kutatnak egyre többet jelen világunkban nem látható részünk megértésére vonatkozóan. Vagyis, hogy a lélek hogyan hat fizikai testünkre, miként jelez annak segítségével.

A jósnő elmondta, a mi-nap járt nála egy 55 év körüli hölgy, aki hat éve szenved Parkinson-kórban, mindennapjait rendkívül megkeseríti a remegés, az elindulási képtelenség, az állandó tehetetlenségérzés, mikor valahova szeretne eljutni.

Sziklamászás a hegyekben, Judithnak segített a gerincproblémái megoldásában Fotó: Szabó Máté

- Eddig többféle gyógyszerrel próbálták tünetileg kezelni, majd előjegyezték műtétre, melynek során az agyába egy szerkezetet építenének, ami elektromos ingerületkeltéssel teszi tünetmentessé a beteget. Az orvosok jót akarnak, szeretnének segíteni, de biztos, hogy ez a megoldás? Beszélgetésünk során kiderült, a hölgy egész életében menekült valami elől. Gyerekkorában a szülői házból, ahol még 24 évesen is verte az apja, majd, miután belemenekült egy házasságba, onnan is. Itt nincs bántalmazás, viszont van érzelmek nélküli kapcsolat, amit a közös vagyon és a már felnőtt gyermekek tartanak össze.

Elmondása szerint ha ők nem lennének, már kilépett volna a házasságból. Az olvasóra bízom, hogy miután végiggondolta a történetet, mi lenne az oki kezelés lényege, hogy tudna a hölgy megszabadulni a parkinsonos tünetegyüttestől mindenkorra. Valószínűleg sokaknak egyértelmű. Ha egész életemben menekülök - menekülnék, de nem merek - valamitől, egy oda-vissza kapcsolgatás jön létre az agyban a motorikus pályákat érintve. Ez egy idő után leképeződik a fizikai testre, és egy akaratlanul megnyilvánuló rángatózásos, remegéses mozgássorozatban jelentkezik, figyelmeztetve, oldjam meg a lelki problémáimat.

Mit kellene tenni és hogyan? Erre segít megtalálni a választ Francsics Judith.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!