Életmód

2015.02.23. 10:17

Természetes család

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) a balatonfüredi Nagy családnak adományozta az „Év Családja” címet.

Tremmer Tamás

A balatonfüredi Nagy család rendszeresen kereste a nemzeti park nevezetességeit, sokat jártak a kézműves foglalkozásokra, a meghirdetett nyílt túrikra. Szinte nem volt olyan nemzeti parkos esemény, ahonnan hiányoztak volna. Nem véletlen, hogy BfNPI nekik adományozta az „Év családja" címet, tájékoztatott Kopek Annamária, a BfNPI Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztályának vezetője.

A családfő, Nagy Dávid, és felesége, Kovács Szilvia boldogok, hogy Magyarország számukra legcsodálatosabb helyén, a Balaton-felvidéken élhetnek, és nevelhetik a természet szeretetére két gyermeküket, Zsannát és Nimródot. Kirándulásaik során rendszeresen felkeresik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nevezetességeit. Túráikat nagyszerűen kiegészítik a tanösvényeinken található információk és a kiránduló helyek közelében lévő látogatóhelyek. Gyakran vesznek részt a nemzeti park nyílt túráin, rendezvényein, de rendszeres vendégei a tihanyi kézműves foglalkozásoknak is. A családnak örömet okoz, hogy nap mint nap találkozhatnak a nemzeti park szerteágazó tevékenységének pozitív hatásaival, és az a tudat, hogy az év bármelyik szakában színvonalas és tartalmas nemzeti parki programok között válogathatnak.

Szilvia elmondása szerint óriási élmény volt a gyerekeknek, amikor tavaly részt vehettek az Iharkút közelében levő dinó-ásatáson, ami olyan nagy hatással volt a gyerekekre, hogy Nimród és Zsanna utána napokig „ástak". Meggyőződésük, hogy az ilyen programokon való részvétel és a rendszeres természetjárás, út a környezettudatos gondolkodás kialakulásához és az egyik leghatékonyabb eszköz, hogy közelebb kerüljenek a természethez!

Kopek Annamária hangsúlyozta, a nemzeti parknál is így gondolják. Éppen ezért szeretnék elérni, hogy a Nagy család példáján keresztül minél többen kapjanak kedvet a természet élményének átélésére. Idén is 14 látogatóhelyen, tanösvényeiken és több mint 100 rendezvényükre várják a családokat, fiatalokat és időseket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!