Életmód

2016.06.19. 15:45

Távozzanak a mérgek - Hatásos megoldás lehet cellulitisz ellen

Ajka - A testtekercselés ugyan elavult módszernek tűnhet, de még mindig az egyik leghatásosabb, ha a nyaralásra gyorsan formába szeretnénk hozni magunkat.

Tóth B. Zsuzsa

Tóth Ferencné masszőrként és okleveles pránagyógyítóként több ötlettel is segíti a fogyni vágyókat, az alakjukat szebbé tenni akaró hölgyeket. Manapság, amikor különféle rázógépek segítik a szépségszalonokban a gyors és látványos fogyást, a bőrfeszesítést, Márti még mindig a hagyományos módszereket részesíti inkább előnyben. Jó tanácsokkal, táplálkozással kapcsolatos ötletekkel szolgál és különféle kezeléseket ajánl, hogy minél csinosabbak legyünk a strandon. Azok kombinálásával meglepően jó és gyors eredményeket érünk el, minél korábban kezdjük a kúrát és minél fegyelmezettebben betartjuk a szabályokat.

Márti a megfelelő alapanyagokkal végzett speciális masszázsok mellett ma is szívesen ajánlja a cél érdekében a bevált, de sokak számára talán elavultnak tűnő testtekercselést. Azt mondja, ez az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy magunk is segítsük a méreganyagok távozását, a külső és belső combon, valamint a hasfalon a téli időszakban megjelenő narancsbőr eltüntetését.

A testtekercselés nem a legmodernebb, de hatékony módszer Tóth Ferencné szerint. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az első feladat a bőrradírozás. Márti a radírozandó bőrt azonban még előmasszírozza egy speciális zsírégető, folyadékelvezető, cellulitkezelő géllel. Ez hőfejlesztő fahéjolajat, anyagcsere-fokozó koffeint és karnitint tartalmaz. Segít kiüríteni a lerakódott salakanyagokat. Ha a kötőszövet csomós, a masszőr vákuummasszázzsal serkenti a nyirok elvezetését a lágyéki nyirokcsomók felé masszírozva. A testtekercselés során egy mikropórusos légáteresztő fóliával kettős nyomós kötéses testcsomagolást készít, amellyel nemcsak a felesleges víznek, hanem a méreganyagnak is segít távozni a szervezetből.

A módszer a kiegészítő, energetizáló módszerekkel együtt teljes megtisztulást, harmóniát biztosít. Márti azt ajánlja továbbá, hogy a minél gyorsabb és eredményesebb hatás érdekében igyunk otthon keringésjavító, vértisztító, vízhajtó csalán-, zsurló-, körömvirágfőzetet négy héten át. A kúra időtartama alatt nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, hiszen az mossa ki a szervezetből a méreganyagot. Kiegészíthetjük a kúrát továbbá rendszeres testmasszázzsal és auratisztítással. A kezeléstől nemcsak a narancsbőr tűnik el, hanem kisimulnak a terhességi csíkok, az ödéma lehúzódik, az ízületi fájdalmak enyhülnek. Felerősíthető a folyamat a tekercselés közben beiktatott kellemes chi-kezeléssel, amely rendezi a meridiánokon az energia áramlását, oldja az energiablokkokat, feltölti a csakrákat. Márti minderre még energetizáló talpmasszázzsal is rásegít, ingával tesz rendet az energiaközpontokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!