Életmód

2014.08.28. 12:03

Tárgyalás az állásinterjún

Természetesen nem elég egy állást megpályázni, és az alkalomhoz illően felöltözni, tudni kell viselkedni a tárgyalóasztalnál is. Lássuk, milyen szabályai vannak az eredményes felvételi interjúnak. (x)

Soha ne tegezze le az interjúztatót, csakis akkor, ha az felkínálja ennek lehetőségét. Ha megkínálják üdítővel, illik elfogadni. Figyeljen a szemkontaktusra! Ne járjon a szeme ide-oda a szobában, és fixírozás nélkül tartsa a szemkontaktust az interjúztatóval. Jó, ha előre felkészül leendő munkahelyéből, átolvassa a honlapjukat, a főbb tudnivalókat. Bizonyos interjúztató kérdésekre előre is fel tud készülni, fontos, hogy frappánsan, tömören, és magabiztosan válaszoljon. Ha úgy veszi észre, hogy a durva, udvariatlan kérdések oka stresszinterjú, magabiztos viselkedésével jelezze, hogy észrevette ezt, semmiképp se ijedjen meg, mosolyogjon! A fizetést csak akkor hozza szóba, ha megfelelő a munka, de sok esetben maga a munkaadó beszél róla elsőként. Szemérmesen kezelni a kérdést viszont nem szabad. Az interjú alatt végig egyenrangú félként beszéljen a HR menedzserrel, hiszen csak akkor lesz alárendelt pozícióban, amikor már felvették. A beszélgetés végén –ha van,- bátran tegye fel a kérdéseit.

Az interjú végén kérdezze meg, hogy meddig várhatja az értesítést, ne hagyja, hogy bizonytalanságban tartsák. Miután felállt a székéből, várjon a búcsúzó kézfogásra, majd távozzon.

Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete az elmúlt évet tekintve javult, és egyre kedvezőbb képet mutat az országos tendenciáknál. Június végén 10.474 fő álláskeresőt tartott nyilván a Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, ez a szám 2.626 fővel kevesebb, mint május hónapban. A dolgozni.com számtalan veszprémi állást kínál a munkát keresőknek és megkönnyíti az álláskeresését. Olyan veszprémi állásokat találhat rajta, amiknél biztosan fel van tüntetve a munkavégzés helyszíne. Keresőjében tud szűrni állásnévre, kategóriára, kulcsszóra, megyére, és településre. Akár hírlevelet is kérhet az Önt érdeklő állásokról. Ezen az állásportálon biztosan nem fog találkozni kétszer ugyanazzal a hirdetéssel. Eredményes munkakeresést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!