Életmód

2014.11.17. 19:43

Szűrővizsgálatok a hétvégén

Veszprém – A hétvége mindkét napján ingyenes szűrővizsgálatokat végeznek a megyeszékhelyen, a rendelőintézetnél.

Marton Attila

November 22-én, szombaton, és 23-án, vasárnap tartják meg a szűrést a város lakosságának, közölte Ráczné Freidler Andrea, a Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodájának vezetője. A szűréseket délelőtt kilenc és délután három óra között lehet igénybe venni érkezési sorrendben, regisztráció után. A szűrőprogramon regisztrálni személyi okmányok felmutatása nélkül, a jelzett napokon déli 12 óráig lehet.

A vizsgálatokat előzetes állapotfelvétel után, meghatározott kockázati tényezők és ajánlások alapján végzik. A szűrések között tüdődaganatok korai felismerését segítő CT-, áttekintő hasi ultrahang-, EKG-, légzésfunkciós, szemfenék- és szájüregvizsgálat is szerepel. Egyes vizsgálatok – időtartamuk miatt – csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és igénybevételük jelentősebb várakozási idővel is járhat. A szűrések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében az iroda kéri a lakosság támogató részvételét.
Hétfői lapunk tudósításában az iroda szűrőprogramjainak felsorolásában tévesen jelöltük meg helyszínként Balatonalmádit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!